Tannoy on esitellyt kolme uutta Gold-monitorikaiutinta, tällä kertaa aktiivisina. Niissä kaikissa on käytetty Tannoylle tyypilliseen tapaan kosentrisiä kaiutinelementtejä, joissa torvikuormitettu diskanttielementti sijaitsee basso/keskiäänisen keskellä. Ratkaisu auttaa diskanttitaajuuksia saavuttamaan kuulijan korvat samaan aikaan kuin muutkin taajuusalueet, jolloin äänikuva on parempi.

Gold 5 -mallissa on viiden tuuman elementti, Gold 7:ssa seitsemän tuuman ja Gold 8:ssa saman logiikan mukaisesti kahdeksantuumainen. Diskanttielementit ovat titaanisia ja varustettu tulppaanin muotoisella aallonohjaimella.

Kaiuttimissa on aktiivinen jakosuodin, joka jakaa signaalin heti alkuunsa kahdelle AB-luokan vahvistimelle. Niistä toinen on basso/keskiääniselle ja toinen diskantille. Tehoa vahvistimessa on Gold 5:ssa 200 wattia, Gold 7:ssa 200 wattia ja Gold 8:ssa 300 wattia. Liitännät ovat studiokaiuttimien tapaisesti 1 x balansoitu XLR, 1 x balansoitu 6,3 mm TRS ja 1 x 3,5 TRS.

Bassontoistoa ryydittää eteenpäin suunnattu refleksiaukko. Etupuolella on myös vahvistustason ja diskantin säätimet. Takana on lisäksi kolmiasentoinen kytkin, jolla pystyy säätämään basson tasoa. Tannoy ilmoittaa, että pienimmässä mallissa -3 desibelin taso tulee alataajuuksilla vastaan 70 hertsissä, keskimmäisessä 65 hertsissä ja suurimmassa 54 hertsissä.

www.tan­noy.com

www.brightgroup.fi