Yhdysvaltalainen VPI on esitellyt uuden highend-luokan Vanquish-levysoittimen. Uutuudella yhtiö juhlistaa 40 toimintavuottaan.

Vanquishissa on parannettu suoravetotekniikka, joka perustuu HW-40-suoravetomoottoriin. VPI:n insinööri Mike Bettinger on työskennellyt kehittääkseen moottorin piiristöä, ohjelmistoa, materiaaleja ja värähtelyn ehkäisyä. Virtalähteen ja moottorinohjaimen sijoittelulla on niin ikään tavoiteltu lisäsuojaa ja vähäisempää kohinaa.

Vanquishissa on VPI:n kolmijalkainen Reference-jalusta, johon voi kiinnittää kolme äänivartta – minkä tahansa pituista, tyyppistä tai merkkistä. Mukana tulee 3D-printattu 14 tuuman VPI Fatboy -äänivarsi, jonka voi valita kahdella erilaisella laakeroinnilla. Varressa johdotus poikkeaa tavanomaisesta LEMO-liitännästä. Nordostin valmista kaapelointi kytketään suoraan Phono-asteeseen. Itse äänivarren luvataan tarjoavan jäykkyyttä ja resonanssien ehkäisyä, samoin äänivarren kiinityksen.

Soittimen mukana tulee Vanquish Phono -etuaste, joka on jatkokehitelty versio VPI Voyager Phono -etuasteesta. Myös se on Mike Bettingerin kehittelemä. Siinä tulee olemaan useampia sisääntuloliitäntöjä – tuotantomallin sisääntulojen lopullista lukumäärää ei ole vielä vahvistettu.

VPI Vanquish Stand -räkissä on käytetty samaa designia ja materiaaleja kuin VPI Avenger Series -levysoittimessa. Siinä on myös urat kaapelien piilottamista varten.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole tiedossa, mutta hinta tulee olemaan ainakin rapakon takana kuusinumeroinen.

www.vpiindustries.com