Kodin viihdekeskus ei välttämättä montaa laitetta kaipaa. Kun kuvapuolesta huolehtii televisio, vastuun äänentoistosta voi siirtää kompaktin mutta monipuolisen integroidun vahvistimen kontolle. Lisää vain kaiuttimet – isot tai pienet!


Siinä missä osa valmistajista tarjoaa sortimentissaan tuotteita joka lähtöön, Bluesoundin katalogi on ilahduttavan yksinkertainen. Merkin missio on tarjota kompaktissa ja helppokäyttöisessä paketissa paitsi tinkimätöntä äänenlaatua ja kehittynyttä teknistä suorituskykyä myös sisustusystävällistä silmäniloa.

Bluesoundin valikoimassa on lähinnä erikokoisia langattomia verkkokaiuttimia, soundbareja ja subwoofer sekä maailmalla suurta suitsutusta saavuttaneet ja monessa yhteydessä hyväksi havaitut Node-tuotteet. Niistä tuorein on integroidun vahvistimen ja verkkosoittimen yhdistelmä Powernode 2i, johon valmistaja lisäsi juuri hdmi-liitännän.

Bluesound Powernode 2i HDMI on kompakti mutta monipuolinen integroitu vahvistin ja verkkosoitin.


HDMI eli High-Definition Multimedia Interface on kuvan ja monikanavaäänen siirtämiseen suunniteltu digitaalinen näyttölaitteiden liitäntästandardi, joka on yleistynyt voimakkaasti 2000-luvun televisioissa ja videoprojektoreissa. Uuden Powernode 2i:n kohdalla liitäntä on ARC- eli Audio Return Channel -muodossa. Se mahdollistaa äänen siirtämisen suoraan television HDMI ARC -lähdöstä Powernode 2i:n kehittyneen da-muuntimen käsiteltäväksi ja tehokkaan Hybrid Digital -vahvistimen kautta kaiuttimien toistettavaksi.

Perinteisen HDMI ARC:n lisäksi uusi Powernode 2i sisältää myös tuoreen eARC- eli enhanced Audio Return Channel -version, joka yksinkertaisesti muotoiltuna on edeltäjäänsä monin tavoin kehittyneempi ja takaa parhaan mahdollisen äänen siirron televisiolta (tai television kautta läpivietynä) äänentoistolaitteistolle.

Uutta Powernode 2i:tä on helppo ohjastaa suomenkielisellä BluOS-ohjainsovelluksella


Toinen, jo aiemmista Node-tuotteista tuttu ominaisuus, on uuden Powernode 2i:n luonteva kättely erilaisten verkkopohjaisten musiikkipalveluiden kanssa. Esimerkiksi suositut suoratoistopalvelut, kuten Spotify, Tidal ja Deezer, löytyvät järjestelmästä sisäänrakennettuna, mukana on nettiradio tuhansine maailmanlaajuisine kanavineen, AirPlay 2 takaa sujuvan yhteistyön Apple-tuotteiden kanssa, Bluetooth-versio on tuore 5.0 paremman äänenlaadun mahdollistavalla aptX HD-koodekilla kaksisuuntaisesti (Powernode 2i voi paitsi vastaanottaa musiikkia esimerkiksi älylaitteelta myös lähettää sen vaikkapa langattomille kuulokkeille) ja niin edelleen. Kaikkea ohjataan loogisella ja suomenkielisellä BluOS-ohjainsovelluksella. Verkkoon uusi Powernode 2i voidaan liittää joko langallisesti tai langattomasti.

Perinteisemmistä äänituloista mukana on kaksin kappalein 3,5-millimetrisiä komboliittimiä, jotka ottavat vastaan sekä analogista että digitaalista signaalia. Lähtöpuolelta taas löytyy 3,5 millimetrin kuulokelähtö, rca-muotoinen subwoofer-lähtö sekä tanakat naparuuvit kaiuttimille. Valmistajan oma Hybrid Digital -vahvistin tarjoaa 2 x 60 watin tehot kahdeksan ohmin kuormalle. Powernode 2i HDMI toimii luontevasti myös monihuonekokonaisuuden pääkeskuksena, johon voi liittää langattomasti kaiuttimia eri puolilla kotia.

Powernode 2i HDMI tarjoaa liitäntöjä niin analogi- kuin digitaalimuodossa. Verkkoon laite voidaan liittää joko langallisesti tai langattomasti.


Info

Bluesound Powernode 2i HDMI
Hinta: 899€
Vahvistin: HYBRID DIGITAL™, 2 x 60 W (8 Ohm)
DA-muunnin: 32-bit / 384 kHz
Verkko: Ethernet & WiFi (802.11ac, dual band)
Liitännät:
– HDMI ARC (ARC & eARC) televisiolle
– 2x optinen digitaalitulo (TOSLINK) / 3,5 mm analogitulo
– USB Type A muistitikuille ja kovalevyille
– Kuulokeliitäntä 3,5 mm
– Kaiutinlähdöt naparuuveilla
– Subwoofer-lähtö (RCA)
– Bluetooth 5.0 aptX HD (lähetys tai vastaanotto)
Paino: 1,72 kg
Mitat: 220 x 70 x 190 mm
Värivaihtoehdot: Mattamusta tai mattavalkoinen

Bluesound-tuotteiden maahantuoja Suomessa: AH Hifisystems Oy

Valmistajan verkkosivu: www.bluesound.com


Katso tästä video Powernode 2i -vahvistimen toiminnasta: