TCL on esitellyt Euroopassa tämän vuoden televisiomallistonsa. Tämänvuotisissa miniLED-televisioissa on viisi olennaista parannusta – 16-bittinen valonhallinta, pyöreät LED-diodit neliskanttisen sijaan, nopeammin reagoiva taustavalaistus, ominaisuuksiltaan tasaisemmat LEDit sekä “demuraksi” kutsuttu ominaisuus, jonka luvataan tarjoavan tasaisempaa värintoistoa ja valaistusta koko kuva-alalla.

Kärkipaikalle sijoittuu TCL C93K -televisio, joka tulee tarjolla 65 ja 75 tuuman kokoisina versioina. Paneelitekniikkana siinä on miniLED. Suuremmassa mallissa on 12 000 lediä ja 1 920 himmennysaluetta. Tarjolla on Dolby Vision, HDR10+, Dolby Atmos ja FreeSync Premium. C93K-mallissa on 2.1.2-kanavainen äänentoisto ja myös yläkaiuttimet Dolby Atmos -tilaääntä varten.

Käyttöjärjestelmänä on Google TV. Tarjolla on HDMI 2.1 -liitäntöjä, jotka tukevat 4K-kuvaa 120 hertsin virkistystaajuudella, vaihtuvalla virkistystaajuudella (vrr) ja matalalatenssisena (allm). Televisio itsessään tukee 144 hertsiä tietokonepelaamisessa. Pelikonsolit eivät ainakaan toistaiseksi tue 120 hertsiä suurempaa virkistystaajuutta.

Seuraavana mallistossa on C83K, joka on niin ikään miniLED-televisio. Siinä on sama käyttöjärjestelmä ja peliominaisuudet. Erona on vähäisempi himmennysalueiden määrä. Myöskään Dolby Atmos -yläkaiuttimia ei ole, joten Atmos-toistoa varten tarvitaan esimerkiksi soundbar tai kotiteatterikaiuttimet.

C93K ja C83K -mallit ovat IMAX Enhanced -sertifioituja, eli ne täyttävät IMAXin ja DTS:n vaatimukset resoluution, värien kirkkauden ja äänenlaadun suhteen. Tarjolla on myös erityinen IMAX-tila, joka aktivoituu automaattisesti IMAX-sisältöä katsellessa. Kahden kärkimallin äänentoisto on Onkyon käsialaa. Molemmat voittivat tänä vuonna Red Dot Design Award -muotoilupalkinnon.

TCL C73K on toteutettu QLED-tekniikalla. Siinä on niin ikään 144 hertsin virkistystaajuus ja HDMI 2.1 -liitännät samaisilla peliominaisuuksilla. IMAX Enhancedia ei ole, mutta televisio on tarjolla kattavasti 43-tuumaisesta 98-tuumaiseen saakka. Näissä kolmessa mallissa on Game Master Pro -valikko, josta löytyvät koostetusti kaikki peliasetukset.

Alimpana ja edullisimpana mallistossa on C63K, joka on niin ikään QLED-televisio. Siinä on vaatimattomampi 50 hertsin virkistystaajuus ja peliominaisuudet puuttuvat. Resoluutio on 4K, ja kokovaihtoehdot yltävät 43 tuumasta 75 tuumaan. Edullisimmissakin malleissa on Google TV -käyttöjärjestelmä.

Nyt esitellyt televisiot saapuvat myyntiin huhtikuussa. Huhti-toukokuussa on tulossa myyntiin myös vaatimattomammat P73K ja P63K, jotka ovat myös resoluutioltaan 4K-tasoa ja käyttöjärjestelmänä on Google TV.

www.tcl.com