Baidu on tuonut suomea kääntävät Xiaodu Du Smart Buds Pro -kuulokkeet Suomen markkinoille. Kiinalainen Baidu on keskittynyt hakukone- ja tekoälyteknologiaan.

Tulppamallisten kuulokkeiden kaveriksi ladataan Xiaodu-sovellus. Kielenkääntäjä käyttää hyväkseen tekoälyä ja osaa 40 eri kieltä. Kuulokkeiden avulla pystyy juttelemaan esimerkiksi tarjoilijalle tai hotellivirkailijalle omalla kielellään, jolloin ne kääntävät yhdessä sovelluksen kanssa puheen kohdekielelle. Vieraskielisen puheen kuulee itse omalla kielellään, ja käännökset näkyvät myös näytöllä. Sovelluksella pystyy myös tallentamaan puhetta haluamistaan äänilähteistä – myös puheluista.

Kuulokkeissa on 40 desibelin aktiivinen melunvaimennus, ja taajuuskorjain hyödyntää valmistajan tekoälyalgoritmeja. Kolmesta mikrofonista yksi on puheluja varten ja kaksi melunvaimennukseen. Virtaa luvataan kertalatauksella seitsemäksi tunniksi, ja säilytyskotelo tarjoaa lisävirtaa 35 tunniksi. Kuulokkeet on IPX4-luokitettu. Langaton toisto sujuu Bluetooth 5.2 -yhteydellä, ja kuulokkeet voi yhdistää samanaikaisesti kahteen laitteeseen. Siirtoviiveen luvataan olevan lyhyt. Silikoniset korvasovittimet tulevat mukana neljässä koossa. Sopivimmat tulpat voi testata sovelluksen avulla.

Xiaodu Du Smart Buds Pro ovat myynnissä 129 euron hintaan.

www.ewdist.fi/xiaodu