Technicsiltä on tulossa uusi highend-luokan Grand Class SL-G700 -sacd/cd-soitin, joka toimii myös verkkotoistimena. Mukana on Wi-Fi-yhteys, AirPlay, Bluetooth ja Google Chromecast sekä nettiradio sekä tuki mqa-toistolle. Soitin on tarkoitettu erityisesti SU-G700-vahvistimen kaveriksi, joka tarjoaa klassista ulkonäköä VU-mittareineen.

Laite on ollut prototyyppinä esillä jo Berliinin IFA-tapahtumassa vuonna 2018 ja sittemmin tammikuun CES-messuilla Las Vegasissa. Pyöritinmekanismin rakenteen luvataan lukevan levyt tarkasti ja estävän värinöiden välittymisen mekanismin ulkopuolelle. Kelkka on valettu alumiinista.

Analogilähdöt löytyvät balansoituina ja balansoimattomina, ja niille on oma virtalähde. Digitaaliset liitännät ovat tarjolla optisina ja koaksiaalisina, sekä lähtöinä että sisääntuloina. Lisäksi vakaampaa nettitoistoa varten on ethernet-liitäntä. Etupaneelissa usb-liitäntä sekä kuulokeliitäntä, joka on erotettu laitteen analogipiiristä. Signaalin muuntamisesta pitää huolen Asahi Kasein AK4497 -dac-piiri. Suodinpiirissä on käytetty vähäkohinaisia transistoreita ja vastuksia.

Soittimessa on tarjolla cd- ja sacd-toistoa varten pyhitetty tila, jossa kaikki muut paitsi niiden soitossa välttämättömät virtalähteet sammutetaan. Dsd-signaali taas toistetaan natiivisti muuntamatta sitä pcm-muotoon ja matalamman resoluution tiedostot voidaan skaalata korkeampaan laatuun.

Tarkka hinta ei ole vielä tiedossa, mutta se liikkuu noin 3 000 euron tietämillä.

www.tech­nics.com/fi