Tutkimusyhtiö IHS Markitin raportti ennustaa, että micro-led-tekniikka olisi tulossa suositummaksi lähivuosina. Kasvua ennustetaan tämän vuoden alle tuhannesta toimituksesta 1,5 miljoonaan vuoteen 2026 mennessä, mukaan lukien sekä pienikokoiset älykellojen näytöt että televisiot.

Syynä on tuotantokustannusten selvä laskeminen – älykelloissa noin kymmenesosaan nykyisestä ja viidesosaan 75 tuuman televisioissa. Hurjasta kasvuennusteesta huolimatta suosion arvellaan kuitenkin yltävän vain 0,4 prosenttiin maailmanlaajuisesta televisioiden markkinaosuudesta. Oled- ja lcd-tekniikoita se ei siis ole ainakaan toistaiseksi syrjäyttämässä, jos ennuste pitää paikkansa.

Kuten oled-näytössä myös micro-led-paneelissa jokainen pikseli voidaan sytyttää ja sammuttaa itsenäisesti, mikä auttaa saavuttamaan paremman kontrastin ja värintoiston kuin taustavaloon perustuvat lcd-paneelit. Verrattuna olediin micro-ledin pitäisi kuitenkin tarjoaman enemmän kirkkautta ja myös välttävän oledille tyypillisen kiinnipalamisen.

Esimakua micro-ledistä on antanut jo Samsung viime ja tämän vuoden CES-tapahtumissa. Niissä se esitteli modulaarista The Wall -micro-led-televisiota, jonka avulla voidaan rakentaa kooltaan ja muodoltaan erilaisia ruutuja.