Technics on julkistanut langattoman Ottava S SC-C30-monihuonekaiuttimen Münchenin High End Show’ssa.

Se on vuosi sitten esitellyn SC-C50-mallin pienempi sisarus. Kaiutinelementtejä on viisi kappaletta: kaksi 16 millimetrin diskanttia, kaksi 65 millimetrin bassoelementtiä ja 120 mm subbarielementti.

Kotelon valmistuksessa on käytetty alumiinia ja lasikuitua. Vahvistin on 2.1-kanavainen ja täysdigitaalinen. Painoa kaiuttimella on noin viisi kiloa.

Space Tune -teknologia mittaa napinpainalluksella ja sisäänrakennetun mikrofonin avulla seinien etäisyyden ja optimoi toistoa sen mukaan. Vaihtoehtoisesti voi käyttää kolmea valmista esiasetusta: vapaa sijoittelu, seinän lähellä tai nurkan lähellä.

Kaiuttimessa on bluetooth, AirPlay 2, wi-fi-yhteys ja ethernet-liitäntä. Chromecast on sisäänrakennettu, ja kaiutin tukee Google Assistantia. Fyysiset sisääntulot löytyvät optisena, usb-liitäntänä ja 3,5 millimetrin analogisena.

Stereoparitustoiminto on tällä tietoa tulossa syksyllä, kun kaiutin tulee markkinoille. Monihuonetoisto onnistuu ChromeCast-laitteiden ja yhteensopivien Technicsin laitteiden kanssa.

Hinta ei ole vielä tiedossa, mutta se tulee todennäköisimmin olemaan edullisempi kuin Suomessa vajaat 800 euroa maksava SC-C50.

www.technics.com/fi