Legendaarisista kaikuefekteistään parhaiten tunnettu Lexicon on esitellyt Münchenin High End Show’ssa langattomat SL-1-lattiakaiuttimet.

Samsungin omistukseen Harmanin mukana päätynyt yhtiö valmistaa nykyisin studiolaitteiden lisäksi myös kuluttajakäyttöön tarkoitettuja vastaanottimia, prosessoreja ja vahvistimia.

Yhdessä kaiuttimessa on 33 kaiutinelementtiä, joista 12 on 0,75 tuuman diskantteja, 16 on kahden tuuman keskiäänisiä, neljä 5,25 tuuman bassoelementtejä ja yksi 10 tuuman subbari. Vahvistinkanavia yhdessä kaiuttimessa on 23 ja tehoa 650 wattia.

Elementit kattavat tiimalasin muotoisessa kaiuttimessa täydet 360 astetta. Ne voi halutessaan peittää grillillä, jolloin automaattinen taajuuskorjain huolehtii sävynsäädöistä.

Äänen suuntaamisesta ja hajonnasta huolehtii digitaalinen signaaliprosessori. Toisto-ominaisuuksia, kuten kuuntelupisteen kokoa ja sijaintia voi hienosäätää Android- ja iOS-sovelluksella.

Mukana tulee SLC-1-hubi, jonka avulla voi yhdistää langattomasti kaiuttimiin langattomasti bluetoothin tai wi-fin välityksellä. Siinä on 3,5 millimetrin analoginen liitäntä, spdif ja hieman yllättäen neljä hdmi-sisääntuloa sekä hdmi arc -lähtö.

Järjestelmä tukee 24-bittisiä äänitiedostoja, ja tiedostomuodoista käyvät pcm, aac, flac, mp3 ja wma. Yhteensopivuus löytyy Dolby Digitalille ja DTS Digital Surroundille. Videopuolelta tuki yltää 4k:hon.

Kaiuttimia voi odottaa kauppoihin vuoden viimeisellä kvartaalilla. Hinnaksi Euroopassa on ilmoitettu 43 000 euroa. Tarkempaa tietoa Suomen osalta ei ole.

www.lexicon.com

www.mareks.fi