Kannel Audio on alkanut tuoda maahan sveitsiläisen Thalesin persoonallisia äänivarsia ja muita levysoitintarvikkeita. Ne valmistetaan samalla tehtaalla kuin EMT-äänirasiat, joita Kannel niin ikään alkoi edustaa.

Vuosina 636–546 eaa kreikassa elellyt Thales tuli luoneeksi sellaisia pikkujuttuja kuin filosofian (ainakin kreikkalaisten omasta mielestä) ja geometrian. Myös sveitsiläisen kaiman äänivarsien toiminta perustuu samaisen miehen geometriseen lauseeseen. Äänirasian luvataan osuvan uraan oikeassa kulmassa levyn alusta loppuun tangentiaalisen äänivarren tavoin. Antiskating-säätöä Thales-äänivarsissa ei ole.

Tarjolla on kolme äänivarsimallia, joista edullisin on 4 960 euron hintainen Thales Easy. Seuraavana hintajärjestyksessä on 8 680 euroa maksava Thales Simplicity II, joka on tarjolla mustana, pronssisena ja harmaana. Hintavin Thales Statement on tarjolla kolmena erihintaisena viimeistelynä, joista hopeapinnoitettu maksaa 18 600 euroa, mustapinnoitettu 20 150 euroa ja kultapinnoitettu 21 700 euroa.

Thalesin valikoimiin kuuluu myös kaksi kappaletta levysoittimen pyörityskoneistoja. Niistä TTT-Slim II maksaa 6 200 euroa. Referenssitasoinen TTT-Compact II maksaa mustaksi anodisoituna versiona 13 640 euroa ja hopeiseksi anodisoituna 14 260 euroa. Molempien mukana tulee akusto. Compact-mallissa on äärimmäisen tiiviistä materiaalista tehty stabilointilevypaino.

EMT:n ja Thalesin tehtaan tuotoksia on koottu myös valmiiksi paketeiksi. Package Slim A sisältää TTT-Slim II -pyörittimen ja Easy -äänivarren hintaan 10 230 euroa. Package Slim C:ssä taas on TTT-Slim II -pyöritin ja Simplicity II -varren hintaan 13 020 euroa.

Jos haluaa all-inclusive-kattauksen, niin edullisemmassa 11 470 euron Package Slim B -paketissa on TTT-Slim, Thales Easy ja EMT HSD 006 -äänirasia. Hintavammassa 15 550 euron Package Slim D:ssä taas on TTT-Slim II, Thales Simplicity II ja EMT JSD 6.

Kannel Audio tuo maahan Thalesilta myös muita lisävarusteita kuten stabilointialustoja, adaptereja ja välijohtoja.

www.tonarm.ch

www.kannelaudio.fi