Brittiläinen hifivalmistaja Wharfedale on esitellyt täydennystä vuonna 2019 julkistamaansa Elysian-lippulaivasarjaan. Ne ovat Elysian 1 -jalustakaiutin ja Elysian Center -keskikaiutin.

Elysian 1 on pienempi kuin aiemmin esitelty kompakti Elysian 2 -jalustakaiutin. Korkeutta on 50 senttiä. Kaksitiekaiuttimen diskanttitoistosta pitää huolen AMT-nauhadiskanttielementti. Alempia taajuuksia puolestaan toistaa 170 millimetrin bassoelementti lasikuituvahvisteisella kalvolla. Bassorefleksikotelon seinämät ovat pyöristetyt, ja toiston luvataan yltävän 49 hertsiin saakka.

Elysian Center -kaiutin on kolmiteinen. Siinä on sama tuttu AMT-nauhadiskantti sekä 220 millimetrin bassoelementti ja 150 millimetrin keskiääninen. Elysian 1:n tavoin myös Center on bassorefleksikaiutin. Toiston luvataan yltävän peräti 27 hertsiin.

Elysian 1 maksaa Suomessa 3 990 € parilta ja Elysian Center saman verran kappaleelta. Samalla kaiuttimille esiteltiin jalustat. Elysian 1:n jalustan hinta on 590 € parilta ja Elysian C:n jalusta 690 € kappaleelta.

www.whar­fe­da­le.co.uk

www.audelec.fi