Ranskalainen kaiutinvalmistaja Triangle viettää tänä vuonna nelikymppisiään. Se kunniaksi on julkistettu kaksin kappalein juhlamalleja, joissa on hyödynnetty valmistajan uusimpia akustisia innovaatioita. Kummatkin mallit on suunniteltu ja paranneltu tyystin uudelleen.

Antal-lattiakaiuttimet ovat kolmiteiset. Juhlamallissa on ruusukultaiset anodisoidut magnesiumdiskantit. Bassoelementtejä on kaksin kappalein, ja ne ovat saaneet vaikutteita Esprit Ez -sarjan Australe-kaiuttimista. Kartiossa on käytetty puumassaa, pellavaa ja hiilikuitua. Keskiääninen taas on varustettu selluloosakartiolla. Toiston luvataan yltävän matalimmillaan 37 hertsiin ja korkeimmillaan 22 kilohertsiin (+/- 3dB). Herkkyyttä löytyy 92 desibeliä, ja kaiutinta suositellaan 30–50 neliömetrin kokoisiin huoneisiin.

Comète taas on kaksiteinen jalustakaiutin. Siinä niin ikään on ruusukultaiset anodisoidut magnesiumdiskanttielementit sekä selluloosapaperiset basso/keskiääniset, joissa on uusi moottori ja ripustus, jonka luvataan leventävän kaistaa. Kaiutinta suositellaan 25 desibelin huoneisiin. Herkkyyttä löytyy 90 desibeliä. Matalimmillaan toisto yltää 47 hertsiin eli aivan yhtä alas ne eivät yllä. Tarjolla on myös S04 40th Anniversary -jalusta.

40th Anniversary Edition -versiot kruunaa puuviimeistely, jossa on vaikutteita yhtiön kalliimmista Signature- ja Magellan-kaiuttimista. Tarjolla on kiiltolakattu Santos-ruusupuuviimeistely ja mattapintainen vaalea Sycamore eli amerikanplataani.

Hinnat ovat:
Triangle Antal 40th – 3 000 € / pari
Triangle Comète 40th – 1 500 € / pari

www.trianglehifi.com/en

www.hifiq.fi