AVPlussan numero 8/2021 (#209) on ilmestynyt. Tarjolla on tuttuun tapaan printtilehden lisäksi digitaalinen näköislehti.

Vuoden parhaat tuotteet 2021
Valitsimme testattujen laitteiden joukosta tämän vuoden parhaat!

TESTISSÄ: Taipuu Kero -kaiuttimet
Oululaisen Taipuun isot massiivipuukaiuttimet ovat vakuuttaneet kuulijansa kaikkialla, ja nyt samaan pyrkii huomattavasti kompaktimpi Kero. Ja hyvin sen tekeekin.

iFi Audio Zen Stream -verkkosoitin/striimeri
IFi Audion Zen Streamin tehtävänä on suorittaa yksi osaalue digitaalisesta äänentoistosta erinomaisesti – äänen kuljettaminen netistä da-muuntimelle mahdollisimman häiriöttömästi. Miten se onnistuu?

Tietoa ja taitoa: Television kuvan kalibrointi osa 2
Jos halutaan varmasti kuvasta kaikki irti ja ennen kaikkea toiston vastaavan alkuperäistä, tuottajan, ohjaajan, värimäärittelijän ynnä muiden tarkoittamaa näkemystä, niin kuvan kalibrointi on ainoa tapa varmistaa aito katselukokemus. Se taas on loppupeleissä sen verran vaativa tehtävä, että se kannattaa todennäköisesti ostaa palveluna.

Loewe Bild v.55 -televisio
Uusi Bild v.55 ei ehkä erotu massasta niinkään monipuolisilla ominaisuuksilla vaan yksinkertaisella ja hyvällä käytettävyydellä erinomaisella kuvalla designilla ja premium-fiiiksellä. Sillä on toki hintansa.

Hifin historiaa: Sansui SP-50 -kaiuttimet
Löysimme hämmästyttävän hyvä-ääniset ja myös kauniit kaiuttimet aikoinaan hyvinkin arvostetulta hifimerkiltä, Sansuilta, aina 1970-luvulta saakka.

Kokeilussa edullinen langaton FullHD -kamerasetti
Turvakameroilla voi seurata kodin, yrityksen tai vaikka kesämökin tilannetta mahdollisten ei-toivottujen liikkujien varalta. E-ville -verkkokaupan edullinen neljän kameran setti yllätti todella positiivisesti.

Audison APBX 8 AS2 -auton aktiivisubwoofer
Autojen tehdasasennetut äänentoistojärjestelmät jättävät usein toivomisen varaa varsinkin alataajuuksien osalta. Asian korjaamiseen on kuitenkin tarjolla ratkaisuja. Tässä yksi kompakti, mutta sitäkin suorituskykyisempi.

Kokeilussa Doro 8110 -älypuhelin
Doro 8110 tarjoaa älypuhelintoiminnot, mutta tavallista yksinkertaisemmalla ja selkeämmällä lähestymiskulmalla.

Kokeilussa edullinen 120-tuumainen moottoroitu valkokangas
Katosta laskeutuva, kauko-ohjattava moottoroitu valkokangas on kätevä ja tyylikäs ratkaisu satunnaisemmalla käytöllä olevaan kotiteatteriin. Edullisimmillaan sellaisen saa 84-tuumaisena jopa alle 90 eurolla ja oikeasti jo ison, 120-tuumaisen alle 200 eurolla.

Numan Retrospective 1978 MKII -kaiuttimet
Numan Retrospective 1978 MKII:n ääni on aika kaukana hifistä ja neutraalista, mutta kuinka ollakaan, kyseessä on erinomainen, ellei peräti ainoa vaihtoehto edullista ja niin designiltaan kuin ääneltään massasta poikkeavaa kaiutinta etsivälle. Hämmästyt hinnasta.

Ollo Audio S4X- ja S4R-kuulokkeet
Pieni slovenialainen kuulokevalmistaja Ollo Audio on noussut muutamassa vuodessa kovaan maineeseen ammattiäänentoiston ympyröissä. Käsintehdyt kuulokkeet ovat kauniit, mutta miten ne toimivat kotona?

Ja tietenkin valinnat levylautaselle, sovellusvinkit, tuoreimmat uutiset ja ajankohtaisimmat asiat sekä perinteisen että uuden tekniikan maailmasta.

Lehti on luettavissa printin lisäksi verkossa digitaalisena näköislehtenä ja ladattavissa myös pdf-versiona. Digitaalisen irtonumeron normaalihinta on 5,90 euroa.

Uusin lehti löytyy: AVPlus Nro 8/2021

Aiemmin ilmestyneitä numeroita pääset tilaamaan täältä