MWC-tapahtuman yhteydessä on esittäytynyt uusi kotimainen kännykkämerkki Certum. Sen lähtökohtana puhelinten suunnittelussa on mahdollisimman hyvä kuuluvuus, mikä on nykyisissä älypuhelimissa harvinaista. Siitä huolimatta Yhtiö vakuuttaa puhelimen olevan myös prosessorin, näytön, kameran ja ulkonäön osalta kilpailukykyinen Android-älypuhelin.

Certumin takana on Zero Reception -niminen yritys. Sen toimitusjohtaja Janne Knuutinen on työskennellyt aikaisemmin Oulussa Nokialla kuuluvuustestauksessa. Yhtiön mukaan puhelimen kuuluvuus voi päihittää 4,4-kertaisesti tavallisen älypuhelimen. Osa kuuluvuuden parantamista on käyttää rakenteessa metallin sijaan kierrätysmuovia eikä nykymuodin tapaan metallia tai lasia. Antennien suunnittelussa apuna on ollut Radientum.

Tähtäimessä ovat ennen kaikkea ammattikäyttäjät tai luonnossa paljon liikkuvat, jotka käyttävät puhelinta myös huonojen mobiiliverkkojen alueella. Reissukäyttöä ajatellen puhelimeen tulee myös pölyn- ja kosteudensuojaus. Vaikka Suomessa verkot ovatkin suhteellisen hyviä, näin ei ole kuitenkaan kaikkialla maailmassa. Toisaalta nykyinen tiivis talonrakennustapa heikentää puhelinten kuuluvuutta myös kotioloissa.

Puhelin on tulossa joukkorahoitettavaksi Indiegogo-palvelussa heti maaliskuussa. Yritys pyrkii siihen, että puhelin valmistettaisiin Euroopassa, ellei peräti Suomessa.

www.certumphone.com