HMD Globalin sunnuntaina esittelemät Nokia-puhelimet tulevat myyntiin myös Suomessa. Asiasta kertoi Mobiili.fi, joka haastatteli HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtajaa Ossi Korpelaa.

Sunnuntaina esiteltyjä uutuuksia ovat uusintaversio vuosituhannen taitteen ”Matrix-puhelimesta” 8110:sta sekä Androidia käyttävät Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6 (2018) ja Nokia 1.

Myös alle satasen hintaluokkaan sijoittuva ja kevyellä Android Go -käyttöjärjestelmällä varustettu Nokia 1 on siis saapumassa kauppoihin Suomessa. Tähän asti edullisin meillä myynnissä ollut malli on ollut noin 150 euron hintaluokkaan sijoittuva Nokia 3.

Erityisen paljon Korpela odottaa Nokia 7 Plussalta, jonka hän kuvaa tarjoavan lippulaivapuhelimien ominaisuuksia edullisemmalla, noin 400 euron hinnalla. Esimerkiksi 18:9-kuvasuhde on ominaisuus, joka on luultavasti tänä vuonna tulossa laajemmin keskiluokan puhelimiin. Suorittimena siinä on Snapdragon 660.

Suunnitelmissa on Korpelan mukaan myös jakelun laajentaminen paitsi Suomessa myös erityisesti muissa Pohjoismaissa. Nokian paluuvuosi sujui kaiken kaikkiaan hyvin, sillä se saavutti prosentin maailmanlaajuisen markkinaosuuden ja oli loppuvuonna jo peruspuhelimissa markkinajohtaja, jos mitataan myynnin arvoa.

Korpela kommentoikin, että 3310 on kivunnut eräänlaiseksi oletusvaihtoehdoksi peruspuhelimien sarjassa. Kyseisen puhelimen 4G-version Suomeen saapumisesta ei kuitenkaan saatu lisätietoa. Muiden puhelimien myyntiintulosta saamme tarkempaa tietoa lähiaikoina.

Mobiili.fi:n haastattelujuttu löytyy täältä.