Cambridge Audio jatkaa uusien alueiden valloitustaan. Viime vuonna esitellyn Edge-highend-malliston ja aptX HD -vinyylisoittimen jälkeen yhtiö on esitellyt ensimmäiset täyslangattomat kuulokkeensa.

Erityistä Melomania 1 -kuulokkeissa on, että niiden akun luvataan kestävän jopa 45 tuntia. Niistä yhdeksän tuntia tarjoavat kuulokkeet, minkä jälkeen kuulokkeet on ladattavissa latauskotelon avulla neljä kertaa uudelleen täyteen. Molemmat ovat täyslangattomille suuria lukemia.

Lisäksi kuulokkeet ovat veden- ja hienkestävät ipx5-sertifikaatin mukaisesti. Bluetooth 5.0 -yhteys tarjoaa jopa 30 metrin kantaman ja ne on varustettu parempaa audiotoistoa tarjoavilla aac- ja aptx-koodekeilla. Kuulokkeissa on 5,8 millimetrin elementit, joissa on grafeenikalvot. Niiden luvataan tarjoavan kestävyyttä ja joustavuutta. Mukana on Qualcommin puheääntä selkeyttävä cVc-teknologia.

Kaikista näistä ominaisuuksista voisi olettaa, että kuulokkeet olisivat selvästi keskivertoa kalliimmat premium-mallit. Niiden hinta kuitenkin on Yhdysvalloissa vain 129,95 euroa, mikä on 30 dollaria vähemmän kuin esimerkiksi Applen AirPodseilla. Hintaa ja saatavuutta Suomessa ei ole vielä vahvistettu, mutta ensimmäisillä markkinoilla ne ovat saatavilla heti.

www.cambridgeaudio.com

www.highendstudio.fi