Gmailin tarjoama 15 gigatavun tallennustila on monille enemmän kuin riittävä. Koska se on kuitenkin jaettu Google Driven ja Google Kuvien kanssa, toisinaan saattaa tulla tarve karsia pois ylimääräisiä tiedostoja.

Kätevin tapa vapauttaa tilaa on poistaa tarpeettomia viestiketjuja, jotka sisältävät isoja liitteitä. Seuraavilla ohjeilla se tapahtuu helposti ja nopeasti.

1. Kirjoita Gmailin hakukenttään “has:attachment larger:10M” ja paina Enteriä. Tällä tavoin haku etsii viestiketjuja, joissa on vähintään 10 megatavun kokoinen liitetiedosto. Muun kokoisia tiedostoja voi hakea vaihtamalla luvun 10 tilalle toisen numeron.
2. Haun jälkeen valitaan poistettavat tiedostot ja klikataan roskakorin kuvaa yläreunasta.
3. Tämän jälkeen kannattaa muistaa vielä tyhjentää roskakori. Se löytyy vasemman laidan valikosta, kun vierittää alas ja painaa “Suurenna” ja sen jälkeen “Roskakori”. Samalla voi myös tarkistaa roskakorikansionsa ja tyhjentää myös sieltä tarpeettomat viestiketjut.

Tässä vielä pari vinkkiä, joilla tilaa voi vapauttaa nopeammin:
– Voi olla kätevintä poistaa ensin kaikkein suurimmat tiedostot ja siirtyä asteittain pienempiin. Näin ei joudu klikkailemaan kerralla loputonta listausta.
– Yhdeltä lähettäjältä voi olla paljon tarpeettomia ja liitteillä varustettuja sähköposteja. Sellaisia ovat esimerkiksi paljon kuvia sisältävät uutis- ja mainoskirjeet. Silloin voi kirjoittaa lähettäjän nimen hakukenttään ja valita kaikki viestit. Näin voi valita kerrallaan vain rajallisen määrän viestejä, mutta Gmail huomauttaa silloin mahdollisuudesta valita kaikki hakuehtoja vastaavat viestit.

Oman tilin tallennustilaa pääsee tarkastelemaan täältä.