Audio Technica on esitellyt 60-vuotisjuhlallisuuksiensa merkeissä retroversion kannettavasta Sound Burger -levysoittimestaan. Samalla malliston raskaampaan sarjaan ilmestyi uusi AT-LP2022, jota tulee tarjolle rajoitettu erä.

1980-luvun klassikko Sound Burger on päivitetty nykypäivään Bluetooth-yhteyksineen ja USB-C-latausportteineen. Ulkonäkö on kuitenkin ehtaa kasaria.

Akun luvataan kestävän 12 tuntia kertalatauksella, joten vinyyliä saa vingutettua koko päivän esimerkiksi puistossa Bluetooth-kaiuttimen kanssa. Mukana on myös RCA-liitäntä, joten kotioloissa laitteen voi kytkeä vahvistimeen. Soitin on hihnavetoinen ja kykenee 33,3 ja 45 kierroksen nopeuksiin.

Hintaa Sound Burgerilla on 229 euroa.

Highend-levysoitin AT-LP2022 puolestaan on tarjolla 3 000 kappaleen rajoitettuna ja numeroituna eränä. Laite on varustettu Shibata-neulalla, jonka luvataan toistavan myös korkeimmat taajuudet. Soittimesta pystyy säätämään vertikaalista seurantakulmaa ja sivuttaisvedon poistoa.

Runko on läpinäkyvää akryyliä ja 30 millimetrin paksuinen. Sen läpi pystyy seuraamaan moottorin toimintaa. Moottorin anturit säätelevät toistonopeuden tasaisuutta. Alla on eristävät ja säädettävät tassut.

AT-LP2022-soittimen hinta on 1 199 euroa.

audio-technica.com