Saksalainen Violectric on julkistanut uuden DHA V226 -kuuloke/esivahvistimen. Vahvistinpiiri jatkaa edeltäjiensä V200:n, V280:n ja V281:n jalanjäljissä. Sen luvataan olevan matalakohinainen.

50 voltin sisäisen käyttöjännitteen ja korkean lähtötehon ansiosta laitteen pitäisi sopia niin pienen kuin suurenkin impedanssin kuulokkeille ja magnetostaattisille kuulokkeille. Korkean vaimennustehon ansiosta sen pitäisi toimia myös vaikeasti ajettavien kuulokkeiden takia.

Sisuksissa on Cirrus CS 43131 -DA-muunnin, jonka dynaamiseksi alueeksi ilmoitetaan 130 desibeliä. Se tukee PCM-toistoa 32 bitin syvyydellä ja 384 kilohertsin näytteenottotaajuudella sekä DSD-toistoa 64–256-laadulla. Digitaalisena sisääntuloliitäntänä on USB-C.

Etupaneelissa on kuulokelähtöinä balansoitu 4-nastainen XLR, balansoitu Pentaconn ja balansoimaton ¼ tuuman liitin. Äänenvoimakkuuden säätöön on Alps RK 27 -vaimennin. RCA-sisääntuloja on kaksi paria, ja esivahvistus on molemmissa erikseen valittavissa kytkimistä -18, -6, +6 ja +18 desibelin välillä. RCA-lähtöjä on yksi pari, ja sen kaverina on pre- ja post-kytkin.

Laite on saatavilla Suomesta ja esillä Kruunuradiossa. Hintaa on 1 399 €.

www.violectric.de

www.kruunuradio.fi