Sonyn WH-1000XM3 -kuulokkeita pidetään laajalti yksinä parhaista vastamelukuulokkeista, joita kuluttajille on tarjolla. Entä jos niiden vajaan neljänsadan hintalapusta nipsaisee puolet pois? WhatHiFi testasi Sony WH-CH700N -vastamelukuulokkeet, jotka maksavat 180 euroa.

Kuulokkeissa on bluetooth-yhteys, nfc-parinmuodostus ja kalliimpien mallienkin kanssa kilpailukykyinen 35 tunnin akunkesto. Kymmenen minuutin latauksella kuulokkeisiin on mahdollista saada tunti lisää toistoaikaa. Kuulokkeet tukevat Siri- ja Google Assistant -puheohjauksia. Niissä on myös Sonyn DSEE-äänenparannustoiminto. Sen saa käyttöön sovelluksen kautta, jossa on myös taajuuskorjain ja erilaisia äänikenttätiloja.

Kuulokkeissa on 40 millimetrin elementit neodyymimagneeteilla. Pehmusteita WhatHiFi kehuu mukaviksi, vaikka korvat hieman lämpenevätkin kuuntelun aikana. Painoa on myös varsin maltilliset 240 grammaa.

WhatHiFin mukaan kuulokkeet kannattaa sisäänajaa, jotta ylärekisteri hieman asettuu. Bassotaajuuksilla on korostusta, mutta kaikkiaan toisto on melko tasapainoinen. Aikatarkkus on riittävän hyvä ollakseen miellyttävä. Myös dynamiikkaa ja musikaalisuutta on kohtuullisesti.

Kuulokkeet ovat arvion mukaan helpot kuunneltavat, vaikka esimerkiksi lauluäänistä puuttuukin lämpöä. Yksityiskohtia ja painokkuutta löytyy eri taajuusalueilta mukavasti, mutta mitään poikkeuksellista ne eivät äänenlaadullisesti tarjoa.

Vastamelutoimintoa WhatHiFi luonnehtii alkeelliseksi, ja se pikemminkin vaimentaa melua kuin poistaa sitä. Ne ovat kelpo kaverit suoratoistopalvelujen kuunteluun työmatkoilla. Kunnollista hiljaisuutta tai hiotumpaa äänenlaatua kaipaavan kannattaa kuitenkin harkita lisähinnan satsaamista.

WhatHiFin koko arvio löytyy täältä.

www.sony.fi