Wilson Benesch on esitellyt uuden GMT ONE System -levysoittimen 30-vuotisen taipaleensa kunniaksi. Yhtiö lupaa sen olevan yksi radikaaleimmista ja innovatiivisimmista levysoittimista koskaan, ja kyseessä on yli 20 vuoden kehityksen ja yhteistyön tulos. Wilson Benesch sai alkunsa vuonna 1989 juurikin WB-One-levysoittimen kehitysprojektista, joten vinyylipyöritin on oiva tapa juhlistaa synttäreitä.

GMT ONE Systemissä on uusi Omega Drive -moottori, joka on levysoittimissa ilmeisesti ensimmäistä kertaa napamoottori patentoidulla magneettivaihdejärjestelmällä. Soittimen nimi viittaa Greenwichin aikaan (GMT), sillä moottorin pyörimisen luvataan olevan maailman tarkinta, tarkempaa kuin perinteisemmissä hihnaveto- ja suoravetotekniikoissa. Lupausten mukaan myös häiriöäänet ovat olemattomia.

Muuta uutta on Alpha Isolation System, joka on kehitetty yhdessä optiseen mittaukseen erikoistuneen yhtiön kanssa. Se on prosessorilla hallittu itsenäinen pneumaattinen järjestelmä, jonka luvataan toimivan mikroskooppisella ja millisekunnin tarkkuudella ja tarjoavan värähtelyjen eristystä aina 1,7 hertsiin saakka. Piezo VTA System puolestaan tarjoaa vertikaalisen seurantakulman säätöä etänä kuuntelupisteestä käsin 2,5 mikronin tarkkuudella.

Samalla ilmestyi kolme uutta äänivartta, jotka on kehitetty AMRC Sheffieldin ja FEMTO Institute Besanconin yhteisessä SSUCHY 2020 -tutkimusohjelmassa. Lippulaivamalli ja raskain äänivarsi on Graviton. Moment on taas on matalamassainen ja CTi-30:n massa on näiden kahden väliltä. Kaikki ovat nanoputkilla ja grafeenilla höystettyä hiilikuitua. Niiden mukana tulee kelkka ja neulapaino.

Hintaa ei ole vielä tiedossa, mutta soittimen luvataan saapuvan markkinoille neljännellä kvartaalilla. Soitin on esillä Münchenin High End Show’ssa.

www.wilson-benesch.com

www.hifiplus.fi