WinAmp oli mp3-toisto-ohjelmien kruunaamaton kuningas vuosituhannen vaihteessa. Silloin ei ollut vielä suoratoistopalveluita eikä YouTubea, joten uuteen musiikkiin tutustuminen tapahtui useimmiten ostamalla joko cd-levyjä tai lataamalla mp3-tiedostoja enemmän tai vähemmän rehellisin keinoin.

Legendaarista WinAmpia pääsee nyt fiilistelemään javascript-pohjaisena selainversiona, kiitos yhdysvaltalaisen ohjelmoijan Jordan Eldredgen. Ulkonäöltään ohjelma noudattelee klassisista klassisinta WinAmp-designia, joka on monille yhä se paras. Jos taas on mieltynyt ohjelman tuunaamiseen vaihtonahkoilla, niin selainversio tukee myös niitä. Ohjelmaan voi ladata tietokoneelta mp3-tiedostoja ja luoda niistä soittolistoja. Myös taajuuskorjain sekä äänentason ja balanssin säädöt löytyvät. Selainversiossa ei valitettavasti pysty tallentamaan soittolistoja.

Vaikka jotkut ovat saattaneet olettaa alkuperäisen WinAmpin päättyneen, niin ei kuitenkaan ole. Ohjelman oikeuksien silloinen omistaja AOL ehti vuonna 2013 jo sellaisesta tiedottaakin. Belgialainen Radionomy kuitenkin osti oikeudet ohjelmaan vuonna 2014 ja on lupaillut siitä alkaen uutta versiota saapuvaksi. Toistaiseksi sellaista ei ole näkynyt. Uusin versio on jo viitisen vuotta vanha, mutta sen pystyy edelleen lataamaan.

Asiasta kertoi Vice.

www.winamp.com