Kerroimme aikaisemmin Master Dynamicin betonisesta MA-770-kaiuttimesta. Wired on nyt päässyt testaamaan sen. Onko betonikaiutin sitten kaikukammio vai kelvollinen äänentoistin?

Wiredin mukaan enemmän kuin kelvollinen. Betonin kaikumistaipumusta on ehkäisty lisäämällä seokseen muovia. Arviossa huomioidaan, että betonilla on myös kaiutinsuunnittelijoiden kaipaamia ominaisuuksia, kuten suuri massa, joka vähentää tärinöitä ja resonanssia.

Tehoista huolehtii 100-wattinen D-luokan vahvistin. Kaiuttimessa on kaksi 8-tuumaissa kevlarista tehtyä basso/keskiäänielementtiä ja 1,5-tuumainen titaaninen diskantti. Kaiuttimessa on aux- ja optinen sisääntulo. Langaton toisto onnistuu Chromecastin, Bluetoothin (4.1) ja langattoman verkon välityksellä. Kaiutinta pystyy käyttämään myös stereona, mutta stereokuva välittyy vain lähietäisyydeltä.

Bassoa kehutaan arviossa tiukaksi, tukevaksi ja artikuloivaksi. Keskiäänissä kerrotaan olevan tekstuuria, yksityiskohtia ja käsinkosketeltavaa läsnäolevuutta. Diskantti puolestaan soi puhtaasti.

Hintaa kaiuttimilla on Euroopassa 1900 €.

Koko jutun pääsee lukemaan täältä.

Valmistajan sivut löytyvät täältä.