Xiaomilta on ilmestynyt Kiinassa uusi Mi 8 Pro -lippulaivapuhelin ja vaatimattomampi Mi 8 Lite -malli. Tuoreissa malleissa on tarjolla rohkeita liukuvärivaihtoehtoja, kuten kullan ja pinkin yhdistelmä. Mi 8 Prosta saataville tulee läpinäkyvällä takapinnalla varustettu versio.

Mi 8 Prossa on vielä toistaiseksi harvinainen näyttöön integroitu sormenjälkilukija. Sen luvataan olevan 29 prosenttia nopeampi kuin Mi 8 Explorer Editionin vastaavan lukijan. Teknisesti Mi 8 Pro on sama puhelin kuin perusversiokin. Siinä on sama 6,21 tuuman AMOLED-näyttö 1 080 x 2 248 pikselin resoluutiolla. Takana on kaksoiskamera, jonka molemmat kennot ovat tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Pääkameran aukkoluku on f/1,8, kun taas apukamerassa se on f/2,4. Edessä taas on 20 megapikselin kamera f/2,0 aukolla sekä infrapunakamera myös pimeässä tapahtuvaa kasvontunnistusta varten.

Järjestelmäpiiri on monista Android-huippumalleista tuttu Qualcomm Snapdragon 845. Kiinassa saataville tulee kuuden ja kahdeksan gigatavun ram-muistilla varustetut versiot. Molempien tallennustila on 128 gigatavua. Akku on kapasiteetiltaan 3 400 milliampeerituntia. Lataus hoituu Qualcommin Quick Charge 4+ -pikalatauksella.

Toinen julkistus oli keskihintaluokkaan kuuluva kevennetty Mi 8 Lite. Siinä on Lite-nimestä huolimatta suurempi 6,26 tuuman lcd-näyttö, joka pystyy Full HD+ -tarkkuuteen. Takana olevassa kaksoiskamerassa on 12 megapikselin kennolla ja f/1,9-aukolla varustetun pääkameran ohella viiden megapikselin kennolla varustettu kakkoskamera. Takaa löytyy myös sormenjälkilukija. Etukamera on yllättäen varustettu lippulaivamallia tarkemmalla 24 megapikselin kennolla. Sen aukkoluku on f/2,2.

Järjestelmäpiiriksi on valittu monista keskiluokan puhelimista tuttu Qualcomm Snapdragon 660. Sen kaverina on versiosta riippuen 4–6 gigatavua ram-muistia ja 64–128 gigatavua tallennusmuistia. Puhelimessa on 3 350 milliampeeritunnin akku.

Xiaomilla on ennestään valikoimissa Mi 8 SE, johon verrattuna Lite on tehoiltaan kevyempi malli. SE-mallissa järjestelmäpiirinä on järeämpi Snapdragon 710. Toisaalta Mi 8 SE:n etukamerassa on vaatimattomampi 20 megapikselin kenno ja pienempi 5,88 tuuman AMOLED-näyttö. Akku on myös aavistuksen pienempi, 3 120 milliampeerituntia.

Suomen saapumisaikataulut ja hinnat eivät ole vielä tiedossa.

www.xiaomi-mi.net