Xiaomi on esitellyt uuden Mi Note 10 -puhelimen Euroopassa. Puhelimesta tulee tarjolle Note 10- ja Note 10 Pro -versiot. Niissä on erona muistikapasiteetin lisäksi myös pääkameran linssien määrä.

Kamerapuoleen on panostettu harvinaisen paljon, sillä takana on jopa viisi kameraa, joista pääkamerassa on 108 megapikselin Samsung ISOCELL Bright HMX -kenno. Sensori on myös fyysisiltä mitoiltaan tavallista kookkaampi 1/1,33 tuuman koollaan, mikä lupaa parempaa valovoimaa. Siinä auttaa vielä pääkameran varsin valoisa f/1,69-aukkosuhde. Lisäksi hämärässä kuvatessa voi yhdistää neljä pikseliä yhdeksi. Eikä siinä kaikki, sillä pääkamera on varustettu optisella kuvanvakaajalla. Perusversiossa pääkamerassa on seitsemän linssiä, Pro-versiossa kahdeksan.

Toisiksi eniten megapikseleitä on 20 MP ultralaajakulmakamerassa, jossa on f/2,2-aukkosuhde ja 117 asteen näkymä. Kamerassa on jopa kaksi telekameraa, joista muotokuvaukseen tarkoitetussa 12 megapikselin mallissa on kaksinkertainen optinen zoom-kerroin ja f/2,0-aukkosuhde. Toisessa telekamerassa on niin sama aukkosuhde ja vain 2 megapikselin kenno, mutta lisäksi optinen kuvanvakaaja, 5-kertainen optinen zoom, 10-kertainen hybridizoom ja 50-kertainen digitaalinen zoom.

Lisäksi löytyy vielä kahden megapikselin makrokamera, jonka luvataan kuvaavan 2–10 senttimetrin etäisyydeltä. Selfie-kameraankin on riittänyt megapikseleitä mukavat 32. Videopuolella kuvaaminen onnistuu 4K-laadulla. DxOMark-sivusto testasi Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Editionin, joka on sama kuin Mi Note 10 Pro. Puhelin ylsi 121 pisteella jaetulle ykkössijalle Huawei Mate 30:n kanssa.

Puhelimessa on 6,47 tuuman AMOLED -näyttö, jonka resoluutio yltää Full HD+ -tasolle. Näyttö on varustettu sormenjälkilukijalla. Kovat lukemat ladataan pöytään myös akun osalta, sillä sen kapasiteetti on 5260 milliampeerituntia ja latausteho 30 wattia. Sen sijaan järjestelmäpiirin osalta puhelin ei ole aivan terävintä kärkeä, sillä Qualcomm Snapdragon 730G ei yllä aivan lippulaivapuhelimista tutun 855:n tasolle. Keskusmuistia on perusversiossa 6 gigatavua ja Pro-versiossa 8 gigatavua. Tallennusmuistia on vastaavasti 128 tai 256 gigatavua.

Euroopassa Xiaomi Mi Note 10 maksaa 549 euroa ja Pro-versio 649 euroa.

www.mi.com