Rotel on herättänyt henkiin 90-luvun Michi-brändinsä julkistamalla kolme uutta vahvistinta: P5 Control Amplifier, S5 Stereo Amplifier ja M8 Monoblock Amplifier.

Kaikki niistä ovat täysin uusia malleja, joiden kimpussa on häärätty viimeiset kolme vuotta. Ulkonäönkään puolesta uutuudet eivät juuri muistuta kaimojaan, sillä kirsikkapuisilla sivuilla varustetut hopeanharmaat laitteet ovat muuttuneet mustiksi. Etupaneelissa on kookas näyttö, jonka sisältöä pääsee halutessaan räätälöimään.

Mielenkiintoisesti nimetty P5 Control Amplifier on käytännössä etuvahvistin. Se toimii A-luokassa ja tarjoaa sekä analogisia että digitaalisia sisääntuloja. Mukana on phono-etuaste MM- ja MC-äänirasialla varustetuille vinyylisoittimille sekä langattomista vaihtoehdoista aptX Bluetooth. Vahvistimessa on kaksi AKM:n 32-bittistä DA-muunninta, ja vahvistin tukee myös MQA-toistoa.

Päätevahvistimeksi voi liittää esimerkiksi S5-stereovahvistimen tai kaksi M8-monoblokkivahvistinta. Ne toimivat AB-luokassa. Stereovahvistin tarjoaa 500 wattia ja monoblokki 1080 wattia kahdeksan ohmin kuormalla. Neljään ohmiin vahvistimet puolestaan tarjoavat 800 wattia ja 1800 wattia. Kummassakin päätteessä on käytetty ylimitoitettua, Rotelin omaa tekoa olevaa 2 200 VA rengasmuuntajaa.

Hinnoista ja saatavuudesta Suomessa ei toistaiseksi ole vielä tietoa.

www.rotel.com

www.bwgroup.fi