Monihuonevahvistimilla pystyy rakentamaan kätevästi koko talon kattavan äänentoistojärjestelmän. Vahvistimen sijoittaminen on kuitenkin oma pulmansa, jos haluaa käyttää monihuonekaiuttimien sijaan itse valitsemiaan kaiuttimia.

Hiljattain 50 vuotta täyttäneen MTX Audion iWa250 -vahvistin ratkaisee sijoitteluongelmat, sillä sen pystyy piilottamaan katon, seinän tai huonekalun sisään. Laite on pienikokoinen (20 x 8 x 8 cm) ja alumiinikuorinen, eikä huolta ylikuumenemisesta pitäisi valmistajan mukaan olla. Se tarvitsee vain verkkovirtaa.

Vahvistin tarjoaa langattoman lähiverkon Airplay/uPnP/dlna-toistoa varten, Spotify Connecrin helppoa Spotify-liitettävyyttä varten sekä fyysisinä sisääntuloina optisen sekä analogisen rca-liitännän. Käytettävä toistolähde kytkeytyy automaattisesti tai sen voi valita kaukosäätimellä. Vahvistintehoa irtoaa d-luokassa 2 x 50 wattia jatkuvana neljään ohmiin ja 2 x 25 wattia kahdeksaan ohmiin.

DA-muunninta laitteessa ei ole, sillä vahvistin toimii digitaalisesti. Häviöitä ja kohinaa ei valmistajan mukaan ole, ja ääni on kirkas, musikaalinen ja erityisen dynaaminen. Infrapunavastaanottimen ansiosta kaukosäätimen käyttö onnistuu seinän läpikin. Ulkoisia Wi-Fi-antenneja on kaksi.

Monihuonevahvisimille tuttuun tapaan musiikkia voi soittaa samanaikaisesti useammassa huoneessa ja hallita niitä Apple- ja Android-mobiililaitteilla ja tietokoneilla.

Hintaa vahvistimella on 299 €.

www.mtxaudio.eu

www.jjhifi.fi