Norjalainen tubettaja ja biisintekijä Espen Kraft on tehnyt videon ikonisimmista synabassolinjoista. Vahvasti kasarimusiikkiin ja sen aikaisiin syntetisaattoreihin erikoistunut Kraft on valikoinut esimerkit lähes poikkeuksetta tuolta synapopin kultaiselta vuosikymmeneltä. Mukana on esimerkiksi Giorgio Moroderin “The Chase” Keskiyön pikajuna -elokuvan soundtrackilta sekä New Orderin “Blue Monday”.

Espen Kraftin kanava kannattaa muutenkin ottaa haltuun, jos tuon aikakauden syntetisaattorit ovat lähellä sydäntä. Kraftilla itsellään on vaikuttava kokoelma ajanmukaista laitteistoa. Hän myös jakaa videoilla tietämystään 1980-luvun musiikille ominaisesta harmoniasta ja sointukuluista.

Jos bassosynien lyhyen oppimäärän jälkeen tekee mieli päästä itse ruuvailemaan soundeja, tästä MusicRadarin artikkelista pääsee vinkkien ja ilmaisten ohjelmistosyntikoiden ääreen.