Olipa kyse sitten lyhyestä pelihetkestä tai pidemmästä pelaamisesta, Android-puhelin tarjoaa lukemattomia ilmaisia mobiilipelejä, jotka pitävät pelaajansa viihdytettynä. Huippusuosittujen pelien joukosta löytyy jotakin jokaiseen makuun, sillä tarjolla on laaja valikoima esimerkiksi rooli- tai pulmapelejä, sekä muita kiinnostavia vaihtoehtoja, jotka toimivat mutkattomasti älylaitteella.

Klassikot säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen

Moni mobiililaitteella pelattava peli on pelaajille jo ennestään tuttu, mutta säilyttää jatkuvan suosionsa. Yksi tällainen peli on Candy Crush Saga. Se kehitettiin alun perin King-pelikehittäjän toimesta ja julkaistiin jo vuonna 2012 – aivan tuore tulokas ei siis ole kyseessä. Pelin idea on yhdistellä samanlaisia karkkeja ja suorittaa erilaisia tehtäviä eri tasoilla.

Pelaaja yhdistää kolme tai useampia samanväristä karkkia vaakatasossa tai pystysuorassa, minkä jälkeen ne poistetaan pelikentältä ja uudet karkit putoavat tilalle. Pelin edetessä mukaan tulee erilaisia haasteita ja esteitä, kuten jääpalat, suklaakastikkeet ja lukitut karkit, jotka lisäävät vaikeustasoa.

Toinen suosittu mobiilipeli on villinnyt pelaajia jo vuodesta 2016 alkaen. Pokémon GO on lisätyn todellisuuden (AR) mobiilipeli, joka perustuu suosittuun Pokémon-animeen ja -videopelisarjaan.

Pokémon GO erottuu perinteisistä mobiilipeleistä siten, että se yhdistää virtuaalisen pelimaailman oikeaan maailmaan. Pelaajat voivat liikkua ympäristössään ja etsiä erilaisia Pokémon-hahmoja, jotka ilmestyvät kartalle. He nappaavat hahmot kiinni heittämällä virtuaalista poké-palloa. Pelissä on myös areenoja, joissa pelaajat voivat taistella muiden pelaajien tiimejä vastaan.

Suositut kolikkopelit soveltuvat myös mobiililaitteille

Koska suomalaiset ovat tunnetusti aktiivista rahapelikansaa, myös heille suunnatut Fire-spin.com -sivuston tyyppiset nettikasinot ovat tänä päivänä panostaneet sivustojensa mobiilioptimointiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei sivustolla pelaaminen edellytä erillisen sovelluksen lataamista, vaan se mukautuu käyttäjänsä laitteen tarpeisiin mutkattomasti siinä missä muutkin mobiilipelit.

Peli toimii siis selaimessa myös pienemmältä ruudulta, eli älypuhelimella tai tabletilla. Erityisesti kolikkopelit ovat suomalaisten pelaajien makuun, eikä pelikokemus niiden parissa kärsi kosketusnäyttöä käyttäessä.

Puzzle-mestareiden valinta: Parhaat ilmaiset pulmapelit

Pulmien ja haasteiden ystäville Android-puhelin tarjoaa laajan valikoiman ilmaisia pulmapelejä, jotka vievät pelaajan älykkyyden ja ongelmanratkaisutaidon äärimmäisyyksiin. Yksi tällainen peli on Monument Valley, joka tarjoaa ainutlaatuisen seikkailukokemuksen, jossa pelaaja ohjaa pientä prinsessahahmoa nimeltä Ida. Pelaajan tehtävänä on navigoida Idaa monimutkaisten ja visuaalisesti vaikuttavien optisiin illuusioihin ja geometrisiin pulmiin perustuvien maisemien läpi.

Myös Cut the Rope” on suosittu fysiikkapohjainen pulmapeli, jonka tarkoituksena on syöttää Om Nom -nimiselle nälkäiselle hirviölle karkkia leikkaamalla köydet oikeassa järjestyksessä. Jokaisella tasolla karkki on ripustettu köyden päähän ja pelaajan on leikattava tai katkaistava köysi oikeaan aikaan, jotta karkki putoaa ja Om Nom voi syödä sen. Tämä on kuitenkin tehtävä huolellisesti, koska pelaajan on myös kerättävä tason aikana tähtiä, jotka ovat hajallaan ympäri pelialuetta. Pelissä on useita eri maailmoja, joissa on lukuisia tasoja, joiden vaikeusaste kasvaa sitä mukaa kun pelaaja etenee.​