OnePlus on julkistanut ensimmäisen tablettinsa, Android-käyttöjärjestelmällä varustetun OnePlus Padin. OnePlus Pad on tulossa tabletti-markkinoille, jota Apple ja Samsung hallitsevat. OnePlus on alun perin saanut nimensä myymällä huippuluokan älypuhelimia huomattavasti Samsungin tai Applen hintoja halvemmalla; on mielenkiintoista nähdä, pystyykö Pad tuomaan jännitystä Android-tablettimarkkinoille samalla tavalla.

Tabletin vakuuttavin puoli on sen 144 Hz:n LCD-näyttö, jossa on ainutlaatuinen 7:5-kuvasuhde, joka on iPadin kaltaisen 4:3-näytön ja Microsoftin Surface Pro -laitteiden kaltaisen 3:2-näytön välillä. Tämän pitäisi tehdä siitä joustava sekä maisema- että muotokuvasuunnassa, minkä kanssa Samsungin tabletit kamppailevat. Lisäksi näyttö tukee Dolby Vision HDR:ää, ja Padin neljän kaiuttimen järjestelmä tukee Dolby Atmos -ääntä.

Mielenkiintoisen näytön lisäksi Padissa on alumiinirunko, jossa on harjattu metallipinta. Tabletti on saatavana vain vihreässä värissä. Muita ominaisuuksia ovat MediaTek Dimensity 9000 -suoritin, 8 Gt RAM-muistia ja 128 Gt tallennustilaa.

OnePlus Padin takakameran tarkkuus on 13 megapikseliä ja etukameran 8 megapikseliä. Videokuvaus onnistuu parhaimmillaan takakameralla 4K 30 fps -tarkkuudella ja etukameralla 1080p 30 fps -tarkkuudella.

Akku Padissa on 9510 milliampeerituntia, jonka kerrotaan riittävän 14,5 tunnin videotoistoaikaan ja kuukauden valmiusaikaan. Akun lataus käy 67 watin SuperVOOC-pikalatauksella, jolla akku latautuu 51 prosentin varaukseen 30 minuutissa ja täyteen 80 minuutissa. Laturi ei kuulu myyntipakkaukseen.

Sormenjälkilukijaa OnePlus Padissa ei ole, mutta tarjolla on etukameraan perustuva kasvojentunnistus. USB-C on laitteen ainoa liitäntä, joten 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei löydy. iPadin ja Samsungin tablettien tapaan voit yhdistää Padin trackpadilla varustetun näppäimistökotelon kanssa tai kirjoittaa sen näytölle lisävarusteena saatavalla kynällä. Omaa mobiiliverkkoyhteyttä OnePlus Padissä ei ole. Padin ollessa Wi-Fi-verkkojen ulottumattomissa se tukeutuu yhteydeltään esimerkiksi OnePlus-älypuhelimeen, jonka kanssa OnePlus Padin yhdistämisen pitäisi onnistua helposti ja tarjolla olla myös eri laitteiden yhteiskäyttöä helpottavia toimintoja, kuten laitteiden välinen vaivaton tietojen siirto sekä jaettu leikepöytä.

Käyttöjärjestelmäversiona OnePlus Padissa on Android 13 osana OxygenOS 13.1 -ohjelmistoa. OnePlus lupaa tabletilleen kolme merkittävää käyttöjärjestelmäversiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä.

Hinnoittelultaan Pad sijoittuu keskikastiin – se on kalliimpi kuin Applen lähtötason iPadit, mutta sen laitteisto-ominaisuudet kilpailevat paljon kalliimman iPad Pro -malliston kanssa. Vastaavasti se maksaa enemmän kuin Samsungin edulliset tabletit, mutta ei läheskään yhtä paljon kuin Tab S8 -mallit, joilla on samankaltaiset ominaisuudet.

OnePlus Padin suositushinta 8+128 gigatavun muistiversiona Suomessa on 499 euroa. Ennakkomyynti alkaa 28. huhtikuuta kello 12. OnePlus Padin toimitukset käynnistyvät 18. toukokuuta. Padin lisävarusteisiin kuuluvat 149 euron näppäimistökuori, 99 euron kynä ja 69 euron suojakuori.

oneplus.com