Apple on juuri julkistanut Beats Studio Pro -langattomat kuulokkeet. Ensimmäiset over-ear-kuulokkeet, jotka Beats on valmistanut sitten Studio3:n vuonna 2017, ja ensimmäiset kuulokkeet, jotka yritys on valmistanut sen jälkeen kun Beats Solo Pro lopetettiin vuonna 2021.

Beats Studio Pro ovat aktiivista taustamelua vaimentavat kuulokkeet, jotka ulkoisesti näyttävät ottaneen valtavan loikan laadun suhteen verrattuna kuuden vuoden ikäisiin Studio3-kuulokkeisiin. Kuulokkeet sisältävät parannettuja komponentteja, paremman äänen sekä mukautuvan taustamelunvaimennuksen ja läpinäkyvyystilat. Lisäksi ne tukevat Dolby Atmosia ja lossless ääntä, ja niiden muotoilu on hienostuneempi.

Beats-brändi on kehittynyt huomattavasti siitä lähtien, kun Apple hankki äänialan yrityksen vuonna 2014. Kuulokkeet on päällystetty nahalla, jonka Apple sanoo olevan “kätevä päivän mittaisessa käytössä” ja kestävyyden kannalta, sekä niissä on säädettävät metalliset liukusäätimet. “Beats Studio Pron suunnittelua on hiottu ja kuulokkeet on täysin uudelleensuunniteltu tuottaaksemme kuluttajille parhaat mahdolliset over-ear-kuulokkeet”, sanoi Oliver Schusser, Beatsin ja Applen musiikin varapuheenjohtaja.

Uusissa Studio Pro -kuulokkeissa on täysin mukautuva aktiivinen taustamelunvaimennus ja läpinäkyvyystila, joiden välillä käyttäjä voi vaihdella fyysisten painikkeiden avulla kuulokkeiden sivulla. Apple kertoo, että mukautuva taustamelunvaimennus “seuraa jatkuvasti ympäristössäsi olevaa melua reaaliajassa ja luo tarkasti säädetyn suodattimen sen vaimentamiseksi”.

Sisällä on uudet 40 mm:n dynaamiset elementit, joissa on minimoitu vääristymä myös korkealla äänenvoimakkuudella. Apple kertoo tämän parannuksen olevan jopa 80 prosenttia verrattuna Beats Studio3 -kuulokkeisiin. Kuulokkeissa on myös integroitu digitaalinen prosessori, joka auttaa tuottamaan tasapainoisen ja yksityiskohtaisen ääniprofiilin.

Beats Studio Pro -kuulokkeet yhdistyvät laitteeseesi Class 1 Bluetoothin avulla, mutta niissä on myös USB-C-portti lataamista ja lossless ääntä varten, sekä 3,5 mm:n liitäntä. Ne tukevat myös Spatial Audiota dynaamisen pään seurannan kanssa Apple-laitteissa, ja Android-laitteissa on tuki Dolby Atmokselle.

Kuunnellessasi musiikkia, elokuvia tai podcasteja USB-C:n kautta, Apple tarjoaa kolme ääniprofiilia: Beats Signature on tasapainoitettu musiikille, Entertainment on viritetty elokuvia ja pelejä varten, ja Conversation-profiili on tarkoitettu selkeille puheluille ja podcasteille.

Puhelujen laatuun liittyen Beats kertoo, että Studio Pro -kuulokkeissa on parannetut äänikohteisiin suuntautuvat mikrofonit, jotka suodattavat aktiivisesti taustamelua. Tämän kerrotaan parantuneen 27 prosenttia Studio 3 -kuulokkeista.

Kuten kaikki Beatsin tuotteet, myös Studio Pro -kuulokkeet toimivat myös Android-laitteiden kanssa, ja niissä on nopea Google Fast Pair -tuki. Apple-käyttäjät saavat myös langattomat päivitykset sekä tuen “Hey Siri” -toiminnolle. Android-käyttäjien on ladattava Beats-sovellus kuulokkeiden täysimääräiseen mukauttamiseen ja ohjelmistopäivitysten lataamiseen.

Android-käyttäjillä on yksi etu iOS-käyttäjiin verrattuna ainakin aluksi. Se on monipisteyhteys. Audio Switch -ominaisuus tukee vaihtoa Androidin ja Chromebookin välillä.

Beats Studio Pro -kuulokkeet ovat saatavilla neljässä eri värissä: laivastonsininen, ruskea, musta ja hiekka. Kuulokkeiden akunkesto on jopa 40 tuntia yhdellä latauksella taustamelunvaimennuksen ollessa pois päältä, mikä on huomattavasti parempi kuin Studio3 22 tuntia. Taustamelunvaimennuksen ollessa päällä, akunkesto on jopa 24 tuntia ja nopean latauksen ansiosta 10 minuutin lataus antaa neljä tuntia kuunteluaikaa.

Beats Studio Pro -kuulokkeet ovat tulossa Suomessa myyntiin hinnalla 399,95 euroa.

apple.com