Uudet XM5-kuulokkeet keskittyvät entistä parempaan äänenlaatuun ja aktiiviseen taustamelunvaimennukseen, johon on lisätty myös 360 asteen virtuaalinen surround-ääni. Kuulokkeista on liikkunut huhuja ja pieniä paljastuksia viimeisen vuoden ajan. Vuoden 2019 XM4-kuulokkeiden seuraajina monet ovat odottaneet innolla, mitä Sony tuo markkinoille tällä kertaa.

Uudet WF-1000XM5-kuulokkeet keskittyvät äänenlaatuun ja melunvaimennukseen. Kuulokkeet sisältävät kaksi melunvaimennusprosessoria, jotka mainitaan olevan markkinoiden parhaita. Lisäksi Sony on päivittänyt kuulokkeisiin uuden kaiutinelementin nimeltä Dynamic Driver X. Uusi järjestelmä tähtää entistä laajempaan taajuusalueeseen, mikä tarkoittaa hienovaraisempia yksityiskohtia. Järjestelmä pyrkii vaimentamaan melua laajemmin matalilla taajuuksilla, jolloin vaimennusalue laajenee merkittävästi. Sonyn mukaan itse kalvossa käytetyt materiaalit vähentävät vääristymiä, vaikka näistä yritys ei annakaan tarkkoja yksityiskohtia.

HD Noise Cancelling Prover QNe2 ja Integrated Processor V2 prosessoivat yhdessä 24-bittistä ääntä ja luovat huippusuorituskykyistä analogista vahvistusta. Analoginen vahvistus tarkoittaa käytännössä sitä, että Sony pyrkii luomaan äänen oikean ja alkuperäisen kaltaiseksi digitaalisen muokkauksen sijaan.

Kuten voi arvata WF-1000XM5-kuulokkeet käyttävät Sonyn kuuluisaa LDAC-koodekkia, joka lähettää enemmän dataa kuin mitä kuulokkeet pystyvät käsittelemään tai toistamaan. Mitä enemmän on lähdetietoa, sitä parempi äänen pitäisi olla lopullisessa tuotteessa. Tämä tekniikka on kuitenkin ollut käytössä jo jonkin aikaa. Uutuutena on DSEE Extreme tekoälyohjelma, joka parantaa pakattua digitaalista musiikkia Spotifyn, Apple Musicin ja YouTube Musicin kaltaisista palveluista, jotta käyttäjät saavat paremman äänen heikkolaatuisista tiedostoista.

Ulkoisesti WF-1000XM5-kuulokkeet ovat pyöreähkön muotoiset, mikä erottaa ne XM4-mallin muotoilusta. Kuoren etuosa on mattapintainen, kun taas reunat ovat kiiltävät. Kotelo, joka pitää uudet kuulokkeet ladattuna, on pyöreä ja vaikuttaa sopivan hyvin taskuun. Kotelon kanssa kuulokkeet kestävät jopa 24 tuntia ja ilman koteloa kahdeksan tuntia.

Sony’n Headphone Connect -sovelluksen avulla käyttäjät voivat myös hyödyntää XM5:n 360 Reality Audio -ominaisuutta. Tämä toiminto luo virtuaalisen äänimaailman, joka parantaa kuunteluelämystä, vaikka se onkin osoittautunut jonkin verran erikoisuudeksi. Toisena toimintona on Speak-to-Chat -toiminto, jonka avulla käyttäjät voivat pitää kuulokkeet korvissaan ja keskustella välillä ilman, että musiikki jatkuu. Kuulokkeet keskeyttävät musiikin aina kun tunnistaa kuuntelijan puhuvan.

Kosketustoiminnot ovat käytössä Sony WF-1000XM5 -kuulokkeissa, ja kuulokkeiden pinnalla voi tehdä napautuksia tauottaakseen musiikin, käynnistääkseen sen uudelleen tai hallitakseen taustamelunvaimennusta. XM5-mallissa mennään vielä askel pidemmälle pään liikkeen avulla. Yksinkertainen nyökkäys hyväksyy saapuvan puhelun, kun taas pään ravistus hylkää sen. Lisäksi Sony on varustanut XM5-kuulokkeet Google Fast Pair -toiminnolla, joka helpottaa yhdistämistä puhelimeen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Google Assistant on sisäänrakennettuna kuulokkeisiin.

WF-1000XM5-kuulokkeiden myynti alkaa elokuussa suositushinnalla 330 euroa, eli 50 euroa enemmän kuin edeltäjänsä.

sony.fi