Korkealaatuista kuvaa ja ääntä tarjoavat Imax-elokuvateatterisalit ovat yleistyneet maailmanlaajuisesti, sillä niitä on tällä hetkellä yli 1 700 ympäri maailman. Toisin kun voisi luulla maailman suurin Imax-valkokangas ei ole Yhdysvalloissa, vaan Saksassa.

Saksan Leonbergissa sijaitsevan Traumplast-elokuvateatterin Imax-sali on tehnyt historiaa rikkomalla maailman suurimman pysyvän Imax-valkokankaan ennätyksen. Tämän valtavan valkokankaan pinta-ala on mittavat 814,8 neliömetriä, tehdäkseen siitä leveämmän kuin legendaarinen Boeing 737 -matkustajakone. Guinnessin ennätystenkirja on virallisesti vahvistanut saksalaisen teatterin saavutuksen, joka ei vain tarjoa elokuvaelämyksiä, vaan myös tekee historiaa valkokankaiden maailmassa.

Leonbergin Traumplastin Imax-salin tarina alkoi vuonna 2020, kun sen rakentaminen käynnistyi. Pitkän ja huolellisen työn tuloksena Imax-sali valmistui syyskuussa 2021 juuri ajoissa ennen odotettua James Bond -elokuvan “No Time to Die” julkaisua. Tämä valtava valkokangas tarjoaa katsojilleen uskomattoman katseluelämyksen, joka saa heidät uppoutumaan elokuvan maailmaan entistä syvemmin.

Vaikka maailman suurin Imax-valkokangas löytyy Saksasta, myös Suomi voi ylpeillä yhdestä omasta Imax-salistaan. Marraskuussa 2018 avattu Imax-sali löytyy Finnkinon Itiksen teatterista Helsingissä. Vaikka se ei yllä Leonbergin Traumplastin valkokankaan massiivisiin mittoihin, tarjoaa se silti suomalaisille elokuvafaneille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea elokuvat suurella kankaalla ja korkealaatuisella äänentoistolla.

Elokuvateatterit ympäri maailman tarjoavat jatkuvasti entistä vaikuttavampia elämyksiä. Voimme innolla odottaa mielenkiintoisia innovaatioita ja ennätyksiä myös tulevaisuudessa.

imax.com