Google on paljastanut vuoden 2023 parhaat Android-sovellukset ja -pelit. Palkinnot on jaettu eri kategorioissa ja voittajat vaihtelevat alueittain. Käyttäjien valinta -äänestyksen tulokset ovat nyt selvillä, ja parhaaksi sovellukseksi äänestettiin tuottavaan tekoälyyn perustuva ChatGPT, kun taas paras peli oli MONOPOLY GO!.

Suomessa parhaaksi peliksi nimettiin Honkai: Star Rail, ja moninpeliksi valittiin Farlight 84. Ajanviete-kategoriassa palkittiin MONOPOLY GO! ja pienet studiot saivat tunnustusta teoksesta Vampire Survivors. Honkai: Star Rail voitti myös parhaan tarinan palkinnon, kun taas paras jatkuva päivittyvä peli oli suomalaisen Kitka Gamesin kehittämä Stumble Guys.

 Imprint: Learn Visuallyn
Imprint: Learn Visuallyn

Google valitsi parhaaksi sovellukseksi Imprint: Learn Visuallyn, joka tarjoaa kiinnostavia tarinoita pienissä oppitunneissa. Spotify oli suosituin monella laitteella toimiva sovellus, kun taas Bumble for Friends: Meet IRL oli suunnattu ystäviä etsiville. Henkilökohtaisen kasvun kategoriassa palkittiin Voidpet Garden: Mental Health ja päivittäisten palveluiden luokassa Artifact: Feet Your Curiosity. “Piiloon jääneeksi helmeksi” Google valitsi mieltä rauhoittavan Aware: Mindfulness & Wellbeingin.

Tekoälysovelluksille oli oma kategoriansa, jossa voittajaksi nousi rooleja ketterästi vaihtava Character AI: AI-Powered Chat. Kunniamaininnan sai yleisön suosikki ChatGPT. Google julkaisi eri alueilla erilaisia listoja parhaista Android-sovelluksista ja -peleistä, ja voittajia voi tutkia tarkemmin Google Playssa.