Kandao Meeting Pro on älykäs uuden sukupolven 360-asteista videokuvaa lähettävä palaverikamera. Sen käyttö on entistä helpompaa, sillä laitteen sisäisen Android-käyttöjärjestelmän ansiosta etäkokouksen järjestäminen onnistuu pelkällä kameralla ja televisiolla.

Kamera kykenee vaikuttavaan 8K-kuvanlaatuun ja osaa automaattisesti näyttää aktiivisen puhujan. Hyödyntämällä tietokoneohjattua kasvontunnistusta ja kahdeksaa monisuuntaista mikrofonia, kamera osaa helposti paikallistaa äänessä olevan puhujan ja näin tarkentaa tämän eleisiin ja ilmeisiin.

Kandao Meeting Pro -kamerassa on kaksi korkealaatuista ja erikoisrakenteista laajakuvalinssiä (ns. kalansilmälinssi), kahdeksan monisuuntaista mikrofonia ja korkeatasoinen kaiutin. Näiden ansiosta kamera voidaan asettaa keskelle kokouspöytää, josta kamera tavoittaa kaikki osallistujat huipputarkalla 8K-kuvanlaadulla. Entistä parempi äänentoisto ulottuu jopa viiden ja puolen metrin päähän selkeästi.

Kamera voidaan liittää hdmi-liitännällä televisioon tai vaihtoehtoisesti usb-kaapelilla tietokoneeseen. Tämän jälkeen kaikki on valmista ja palaveri voidaan aloittaa. Kameran oman Android-käyttöjärjestelmän sovellusvalikoimasta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia videopalaveriohjelmistoja. Näitä voidaan myös asentaa lisää tarpeen mukaan. Tuettuja ohjelmistoja ovat esimerkiksi Skype, Zoom, Microsoft Teams, Slack, GoToMeeting ja Ciscon videopalaveriohjelmistot. Yhteensä tuettuja ohjelmistoja on lähes parikymmentä. Erillistä ohjelmistoa ei kameran käyttöön tarvita.

Kameran hallinta on helppoa mukana tulevalla kaukosäätimellä. Sillä voidaan valita käytettävä sovellus ilman tietokonetta sekä säätää esimerkiksi äänenvoimakkuutta ja kuva-asetuksia. Kameran linssi voidaan halutessaan peittää mukana tulevalla linssisuojalla. Lisäksi kamerassa on microSD-muistikorttipaikka, jonka avulla kokousvideot voidaan helposti tallentaa muistikortille. Kameran pohjassa on standardikokoinen neljännestuuman kiinnityskierre kamerajalustoille. Kamera tukee langattomia WiFi-yhteyksiä, jonka lisäksi kamerassa on ethernet-liitäntä langallista verkkoyhteyttä varten. Lisäksi kamerassa on usb-liitäntä lisälaitteita varten.

Kompakti ja muodoltaan putkimainen palaverikamera kauko-ohjaimineen kulkee myös helposti mukana palaverista toiseen.

Suositushinta: 899 euroa
Lisätietoa: kandaovr.com/kandao-meetingpro/
Jakelija: www.boston.dk