Alcatelilta on ilmestynyt uusi 5V-älypuhelin. Budjettiluokkaan sijoittuva puhelin on varustettu lovella näytössä ja tekoälyllä höystetyllä kaksoiskameralla takana. Myös akku on keskimääräistä suurempi eli 4 000 milliampeeritunnin kokoinen.

6,2 tuuman näyttö on kookas ja 19:9-kuvasuhteellaan pitkämäinen. Sen resoluutio on 1 500 x 720 pikseliä. Näyttö on suojattu Dragontail-lasilla. Lukitusnäytön avaaminen sujuu sormenjäljen tai kasvojen tunnistuksella.

Edessä on myös kahdeksan megapikselin selfie-kamera. Takana kameroita on kaksi. Pääkamerassa on 12 megapikselin kenno. Taustan sumentavan bokeh-efektin luomiseen tarkoitetussa kakkoskamerassa kahden megapikselin kenno. Mukana on myös kuvausvalo kahdella ledillä. Kamera pystyy tunnistamaan 11 kuvaustilannetta tekoälyn avulla ja säätämään asetukset sen mukaisiksi.

Alcatel 5V:ssä on järjestelmäpiirinä MediaTekin kahdeksanytiminen Helio P22. Kolmen gigatavun ram-muisti on hintaluokassaan melko tavallinen ja 32 gigatavun tallennustila on melko tilava. Halutessaan tilaa saa lisää muistikortilla. Puhelimen käyttöjärjestelmä on Android 8.1 Oreo.

Vielä ei ole tiedossa, tuleeko puhelin Suomeen. Joillain markkinoilla se saapuu kauppoihin tässä kuussa. Hintaa on 200 dollaria. Värivaihtoehdot ovat sininen ja musta.

www.alcatelmobile.com