PCMag on testannut Plantronicsin BackBeat Go 600 -kuulokkeet. Ne ovat suositushinnaltaan senttiä vaille sadan euron hintaiset langattomat bluetooth-kuulokkeet.

Kuulokkeet ovat korvan ympäröivää mallia ja PCMagin mukaan varsin miellyttävät muhkean pehmustuksen ansiosta. Kuulokeosien ja sangan pehmusteet on täytetty muistivaahdolla. Pehmusteet on päällystetty keinonahalla ja kumilla. Elementit ovat 40 millimetrin kokoiset. Värivaihtoehtoja on runsaasti eli musta, harmaa, khaki ja sininen.

Mukana tulee usb-latausjohto ja 3,5 millimetrin kuulokejohto sekä kuljetuspussi. Kuulokkeet ovat kääntyvää mutta eivät taitettavaa mallia. Akunkestoa luvataan 18 tuntia. Kuulokkeissa on runsaasti painikkeita, mutta ne ovat arvion mukaan helpot käyttää.

BackBeat Go 600 on sisäänrakennettu mikrofoni. Se on PCMagin mukaan ääneltään selkeämpi ja puhtaampi kuin tavalliset bluetooth-kuulokkeiden mikrofonit. Pieni kömmähdys suunnittelussa tosin on se, että mukana tuleva johto ei sisällä kaukosäädintä. Koska kuulokkeet menevät passiivitilaan johdon ollessa kytkettynä, myöskään kuulokkeiden omat säädöt eivät toimi. Niinpä säädöt joutuu tekemään puhelimesta.

Bassontoisto on PCMagin mukaan voimakas ja puhdas ilman bassonkorostusta. Se on myös melko hyvin tasapainossa muun toiston kanssa. Toisto ei muutu helpolla jyliseväksi, ja alakeskialueissa on rikkautta, yläkeskialuessa läsnäoloa ja diskanteissa on raikasta särmikkyyttä.

Yhdessä testikappaleessa oli havaittavissa häiriöääntä bassonkorostuksen ollessa päällä. Se myös vie toistoa hieman epäluonnollisempaan suuntaan ja ilmeisesti limitoinnin vuoksi signaaliprosessori vähentää myös äänen kokonaisvoimakkuutta, kun bassonkorostus on käytössä.

Kaiken kaikkiaan kuulokkeet tarjoavat PCMagin mukaan keskimääräistä parempaa neutraalia toistoa sitä kaipaaville, mutta myös korostusta basson ystäville. Samassa hintaluokassa arviossa kuitenkin suositellaan BackBeat Fit 500 -kuulokkeita, jotka sopivat myös kuntoilukäyttöön. Ne tosin ovat on-ear-malliset, mikä voi olla joillekin kynnyskysymys.

PCMagin arvio löytyy täältä.

www.plantronics.com