Insta360:n taittuva EVO-actionkamera saapuu Suomeen. Kyseessä ei ole aivan tavallinen action-kamera, sillä se kuvaamaan 180 asteen 3d-videota ja 360 asteen videokuvaa.

Erikoista EVOssa on sen taittuva kaksoiskamerarakenne, jonka ansiosta kameralla on mahdollista kuvata 180 asteen kolmiulotteista videota ja taitettuna 360 asteen videota. Tarkkuutta 180 asteen 3d-kuvaukseen kamera tarjoaa 5,7 megapikseliä. 3d-valokuvia puolestaan pystyy ottamaan 18 megapikselin tarkkuudella. Kamera tukee myös hdr-kuvausta sekä 180 että 360 asteen tilassa.

FlowState-kuvanvakautustoiminnon luvataan pitävän videokuvan tasaisena ilman gimbaalia. TimeShift-ominaisuus antaa puolestaan säätää videomateriaalin nopeutta eri kohdissa jälkikäteen. Kamerassa on langaton Wi-Fi-yhteys video- ja kuvatiedoston siirtoa sekä kuvan reaaliaikaista seuraamista varten. Sovelluksen avulla kuvaamisen ja leikkauksen luvataan tapahtuvan helposti. Sillä pystyy myös julkaista kuvamateriaalia suoraan Facebookiin ja YouTubeen.

Jos käytössä on Oculus Go-, HTC Vive Focus- tai Samsung Gear VR -virtuaalilasit, EVOn voi myös liittää niihin langattomasti Insta360 VR -sovelluksen välityksellä. Kännyköille puolestaan on saatavilla näytön päälle asetettava HoloFrame -linssikuori, jonka avulla kuvamateriaalia voi katsoa kolmiulotteisena paljain silmin. Kuori reagoi myös silmien liikkeisiin.

Hintaa Insta360 EVO -actionkameralla on 469 euroa. HoloFrame-linssikuoret maksavat 29 euroa ja aluksi niitä saa iPhone X-, XS- ja XR-malleille. Ne ovat tulossa lähiaikoina myös Samsungin Galaxy S8- ja S9-sarjan puhelimille sekä Note 8:lle.

www.insta360.com

www.boston.fi