Brittihifimerkki Arcam on esitellyt uuden AV-vastaanottimen. Arcam AVR5 sijoittuu valmistajan valikoimissa edullisimpaan päähän. HDA-mallistoon kuuluu sen lisäksi AB-luokassa toimivat AVR10 ja AVR20 sekä G-luokassa toimiva järein AVR30.

AVR5 kykenee dekoodaamaan natiivisti 12-kanavaista Dolby Atmos -ja DTS-X-ääntä. Se osaa myös muuntaa Dolby Surround -ääntä ja DTS:Neural:X-ääntä immersiivisiin formaatteihin. Kanavia Atmos-käytössä on 7.1.4. Kuvapuolelta AV-vastaanotin tukee Dolby Visionia ja HLG:tä. HDMI-liitännät tukevat 4K HDR -läpivientiä ja eARC:ia. Halutessaan AVR5:n voi muiden Arcamin AV-vastaanottimien tavoin päivittää tukemaan HDMI 2.1 -liitäntöjä ja siten myös 8K-videota kaikissa sisään- ja ulostuloissa.

Sisuksissa hyrisee sama ESS:n DAC -piiri kuin AVR30:ssäkin. Sen luvataan tarjoavan poikkeusellista häiriöetäisyyttä. Seitsemää AB-luokan kanavaa ruokkii lineaarinen virtalähde, joka pystyy huolehtimaan 1,5 kilowatin virrankulutuksesta.

Mobiililaitteista voi toistaa musiikkia Apple AirPlay 2:n Bluetooth aptX HD:n, Chromecastin ja Spotify Connectin avulla. Harman MusicLife UPnP -sovelluksella voi toistaa musiikkia ja hallita AVR5:sta Android- ja iOS-laitteilla. Tarjolla on myös nettiradio, suoratoistopalveluita ja podcasteja.

MQA-toisto on myös tuettuna, joten esimerkiksi Tidalin HiFi-tilauksen Masters-äänenlaatua pääsee hyödyntämään täysipainoisesti. Roon Ready -ominaisuuden ansiosta laitetta pystyy käyttämään myös mainion Roon-musiikkikirjasto-ohjelmiston kanssa. Lisäksi laitetta pystyy käyttämään Roonin ryydittämän monihuonejärjestelmän osana.

Arcam AVR5:stä löytyy myös tuki Dirac Live -huonekorjaukselle, ja rajoitetun ajan AVR5:n omistajat voivat hankkia Dirac-ohjelmiston Mac- ja PC-koneille puoleen hintaan Arcamin sivuilta.

Myynti alkaa vuoden lopussa. Hintaa on Euroopassa 2 199 euroa.

www.arcam.co.uk