Asus tuo Suomessa myyntiin kaksi Zenfone 5 -puhelinta. Mobile World Congressissa esitellyistä kolmesta mallista kauppoihin ilmestyivät kaksi kalleinta puhelinta, jotka ovat ominaisuuksiltaan lähes identtiset. Näyttö on 6,2 tuuman ips lcd, jonka kuvasuhde on 19:9 ja tarkkuus 2 246 x 1080 eli FullHD+. Näytön yläreunassa on muodikkaasti lovi. Reunukset ovat ohuet, sillä näyttö-runkosuhde on 90 prosenttia. Runko on lasia ja alumiinia.

Takana on sormenjälkilukija ja kaksoiskamera. Tunnistautua voi myös kasvojentunnistuksella. Pääkameran kennon tarkkuus on 12 megapikseliä ja aukkosuhde f/1,8. Siinä on myös optinen kuvanvakain. Kakkoskamera taas on varustettu kahdeksan megapikselin kennolla ja 120 asteen laajakulmalinssillä. Etukameran kenno on niin ikään kahdeksan megapikselin tarkkuuksinen ja sen aukkosuhde on f/2,0.

Akku on kapasiteetiltaan 3 300 milliampeerituntia. Puhelimissa on sd-muistikorttipaikka. Bluetooth on versiota 5.0 ja se on varustettu nfc-lähiyhteydellä. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.0 Oreo, joka on varustettu valmistajan omalla ZenUI 5.0 -käyttöliittymällä. Puhelimissa on stereokaiutin.

Asus ZenFone 5 Lite

Edullisempi Zenfone 5 tulee myyntiin heti tänään. Siinä on ylempään keskiluokaan sijoittuva Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua ram-muistia. Hinta on 449 euroa.

Ennakkotilattavaksi tullut Zenfone 5 puolestaan tarjoaa melkoiset ominaisuudet hintaansa nähden. Siinä on sama tekoälymoottorilla varustettu Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri kuin esimerkiksi LG:n, Sonyn ja useiden muiden valmistajien tämän vuoden huippupuhelimissa. Ram-muistia Suomeen tulevassa versiossa on kuusi gigatavua ja tallennustilaa. Hinta on 499 euroa. Toimitukset alkavat kesäkuussa.

Suomessa puhelimien värivaihtoehdot ovat tummansininen ja hopea.

Zenfone 5:n saapumisesta myyntiin Suomessa kertoi io-tech.

www.asus.com