Sound Factorin kevätkesällä München High End -tapahtumasta edustuksiinsa nappaaman Atoll Electroniquen ensimmäiset mallit ovat nyt saapuneet Suomeen.

Ranskalaisvalmistaja on keskittynyt vuodesta 1997 alkaen järkihintaiseen high endiin. Se valmistaa erikokoisia striimereitä, vahvistimia, muuntimia, virittimiä – liki kaikkea mitä hifikattaukseen vaaditaan. Valikoimissa on peräti yhdeksän cd-soitinta! Maahantuoja kehuukin malliston laajuutta ja sitä, että alkaen-hinnat sopivat kevyemmällekin kukkarolle.

Suomeen on jo saapunut kolme mallia. Integroitu stereovahvistin IN100 tarjoaa 100 wattia tehoa ja maksaa 890 euroa. Siihen saa halutessaan myös spdif-liitännällä varustetun da-muuntimen ja phono-sisääntulon.

Toisiksi järein integroitu vahvistinmalli IN300 tarjoaa linjasisääntulojen ohella esimerkiksi kaksi koaksiaalista ja optista tuloa ja usb-liitännän. Tehoa irtoaa jatkuvana 2 x 150 wattia. Se on liikkeessä kuunneltavissa PMC-kaiuttimien kaverina. Hintaa on 2800 euroa.

All-in-one -laite SDA200 yhdistää verkkotoistimen, dacin ja vahvistimen. Se tarjoaa 2 x 120 watin tehon, suoran pääsyn nettiradioon sekä Tidal-, Deezer- ja Qobuz-suoratoistopalveluihin. Da-muunnin muuntaa korkearesoluutioisesti dsd- ja pcm-ääntä. Hinta on 3000 euroa.

www.atoll-electronique.com/en

www.soundfactor.fi