PS Audio on esitellyt uuden Stellar Phono Preamplifier -esivahvistimen vinyylisoittimille. Yhtiö aloitti hifilaitteiden valmistuksen vuonna 1974 juurikin phono-esivahvistimesta. Perinteiden äärellä ollaan siinäkin mielessä, että signaalitiellä ei ole käytetty mikropiirejä tai muita kustannusten minimoimiseksi yleensä käytettäviä komponentteja vaan a-luokan piiristöä diskreeteillä FETeillä, passiivisella riaa-korjauksella ja käsin valituilla komponenteilla.

Stellar tukee sekä mm- että mc-äänirasioita. Jälkimmäistä varten on tarjolla kiinteä ja säädettävä kuorma, joka on säädettävissä kaukosäätimestä. Samoin siitä voi valita kahden äänivarsityypin väliltä. Piiristön luvataan olevan niin hiljainen, että mc-rasioita pystyy käyttämään 0,15 millivoltin antojännitteellä. Suuren virtalähteen ansiosta toisaalta jännitettä luvataan riittävän 20 volttiin saakka, mikä auttaa saavuttamaan voimakkaamman bassontoiston sekä runsaan headroomin ja dynamiikan.

Saatavuudesta ja hinnoista Suomessa ei ole toistaiseksi tietoa. Ensimmäisillä markkinoilla Stellar Phono Preamplifier tulee kauppoihin syyskuussa.

www.psaudio.com

www.mareks.fi