Audeze on julkistanut uuden yhteistyökuvion audiosoftaan erikoistuneen Wavesin kanssa. Se tuo Mobius-pelikuulokkeisiin uusia ominaisuuksia äänen jälkituotantoa ajatellen.

Ennestään kuulokkeissa oli jo Wavesin Nx 3D -teknologia, joka säilyttää stereokuvan samankaltaisena kuin kaiuttimilla kuunnellessa, toisin sanoen vasen ja oikea kanava eivät käänny pään mukana. Pään liikkeiden tunnistaminen onnistuu gyroskoopin ja kiihtyvyysanturin avulla.

Nyt kuulokkeet kykenevät myös hyödyntämään sen ohella Wavesin uutta Virtual Mix Room -liitännäistä, jolloin niillä voi editoida ja masteroida 3D Surround -ääntä. Liitännäinen on yhteensopiva yleisimpien DAW-ohjelmistojen kanssa. Kuulokkeissa on sisäänrakennettu kahdeksankanavainen äänikortti, joka pystyy vastaanottamaan monikanavaääntä Windows- ja Macintosh-tietokoneista.

Samalla Audeze on esitellyt uuden ASIO-ajurin, jonka pitäisi tarjoaman täyden yhteensopivuuden Pro Tools -ohjelmiston kanssa. Ajuri on optimoitu matalaa latenssia ja vähäistä suoritinkuormaa varten. Se tarjoaa haluttaessa bittitarkkaa toistoa ja säätöjä erilaisia käyttötarpeita varten.

Suunnitteilla on myös uusia ominaisuuksia. Audeze Mobius -kuulokkeiden kokeilumme voi lukea AVPlus-numerosta 8/2019.

www.audeze.com