Audeze on esitellyt LCD-R-kuulokkeet, jotka toimitetaan Schiitin Jotunheim-A -kuulokevahvistimen kanssa. Audeze innostui kyseisestä kuulokevahvistimesta niin paljon, että kehitti LCD-R-kuulokkeet sen inspiroimana.

Päällisin puolin LCD-R näyttää samalta kuin planaarikuulokkeet, joista valmistaja tunnetaan parhaiten. Uutuuskuulokkeiden nimen R-viittaa kuitenkin nauhaelementtiin planaarin sijaan. Sitä varten Audeze on patentoinut Parallel-Uniforce-teknologian. Kuulokkeiden impedanssi on ainoastaan kaksi ohmia. Äänen kuvataan olevan erittäin yksityiskohtainen ja erityislaatuinen.

Schiit on räätälöinyt Jotunheim-A-kuulokevahvistintaan LCD-R:ää varten, ja kuulokkeita ei pitäisi Audezen mukaan käyttää minkään muun vahvistimen kanssa. Väärän vahvistimen käyttö jopa mitätöi takuun. Kaliforniassa majaansa pitävä Schiit on Suomessa vähemmän tunnettu valmistaja. Se on toiminut vuodesta 2010 ja erikoistunut etenkin kuulokevahvistimiin.

Myös ulkonäössä on spesiaalivivahdetta. Loimuvaahteraiset osat on käsitelty johtamalla niihin pulsseina korkeajännitteistä sähköä. Näin on saatu aikaan fraktaalimaisia kuvioita. Mukana on kuulokkeiden ja kuulokevahvistimen lisäksi punottu johto ja kuljetuslaukku.

Jos Audeze LCD-R -kuulokkeet mielii hankkia itselleen, on valitettavasti jo myöhäistä. Settejä valmistettiin vain 67 kappaletta, ja kaikki menivät jo. Hintaa on 2 500 dollaria. Nähtäväksi jää, nähdäänkö valmistajalta nauhaelementtejä jatkossakin.

www.schiit.com

www.audeze.com

www.verkkokauppa.com