Audio-Technica on esitellyt Berliinin IFA 2019 -tapahtumassa uudistetun version USB:llä varustetusta AT-LP5-levysoittimestaan. AT-LP5x tarjoaa edeltäjästään tutun J-mallisen äänivarren, alumiinisen levylautasen ja USB-lähdön.

Uudessa mallissa AT95E-äänirasian tilalle tullut AT-VM95E, johon on mahdollista vaihtaa myös perusmallia kehittyneemmän neulan niin halutessaan. Yksi niistä on savikiekkojen soittamiseen tarkoitettu AT-VM95SP. Sitä ajatellen myös soittimeen on tullut savikiekkoystävällinen 78 kierroksen nopeus edeltäjästä tuttujen 33 ja 45 kierroksen rinnalle.

Virtalähde on nyt soittimesta erillinen, minkä on tarkoitus vähentää signaalin kohinaa. Äänivarren gimbaalin ja laakeroinnin luvataan yhdessä säädettävän sivuttaisvedon poiston kanssa ehkäisevän ei-toivottua äänivarren liikettä ja siten virheitä toistossa.

Soittimessa on sisäänrakennettu phono-esivahvistin mm- ja mc-äänirasioille. Niinpä vahvistimessa ei tarvitse välttämättä olla phono-sisääntuloa. Jos sellainen kuitenkin löytyy, phono-etuasteen saa halutessaan kytkettyä pois päältä.

Audio-Technica AT-LP5x:n mukana tulee USB- ja RCA-johdot, pölysuoja ja vaimennusmatto. Saatavuus Suomessa ei ole tiedossa, mutta Euroopan hinnaksi valmistaja ilmoitti 399 euroa.

eu.audio-technica.com

www.bergsala.se