Yhdysvaltalainen Definitive Technology on esitellyt uuden Studio Slim -soundbarin. Se eroaa monista viime aikoina julkaistuista kalliimman hintaluokan soundbareista siinä, että se ei sisällä Dolby Atmos -tukea. Sen sijaan se keskittyy 3.1-kanavaiseen toistoon.

Itse soundbarissa on tuuman kokoinen alumiininen domediskantti ja neljä kappaletta kolmen tuuman keskiäänilementtejä. Kaikille elementeille on oma vahvistimensa. Lisäksi mukana tulee langaton subwoofer, jossa on kahdeksan tuuman elementti.

Studio Slimissä on sisäänrakennettu ChromeCast, jonka kautta pystyy toistamaan kuvaa ja ääntä suuresta valikoimasta suoratoistopalveluita Wi-Fin välityksellä. Sen kautta voi myös rakentaa monihuonejärjestelmän. Laite tukee lisäksi Google Assistant -puheassistenttia Android-puhelimen tai Google Home -älykaiuttimen välityksellä.

Soundbarin pystyy liittämään televisioon HDMI ARC -liitännän kautta, jolloin televisiosta tulevalle äänelle ei tarvita erillistä johtoa. Lisäksi soundbarin äänenvoimakkuutta pystyy säätämään television kaukosäätimellä.

Vaikka Dolby Atmosta ei olekaan, Studio Slim tukee virtuaalista surround-ääntä. Taajuuskorjaimen säätöjä on tarjolla yhtä nappia painamalla musiikkia ja elokuvaa varten. Lisäksi on tarjolla yötila ja dialogin korostustila.

Definitive Technology Studio Slimin saapumisesta Suomeen ei ole vielä tietoa, ei myöskään sen hinnasta. Ensimmäisille markkinoille laite saapuu marraskuussa.

en.definitivetechnology.com

www.simex.fi