Audio-Technica on esitellyt kahdet uudet täyslangattomat kuulokkeet Berliinin IFA 2019 -tapahtumassa. Kalliimmissa ATH-CKS5TW -kuulokkeissa elementit ovat 10 millimetrin kokoiset ja niiden kalvot ovat kaksikerroksiset. Toiston luvataan olevan rikasta ja tarkkaa koko taajuusalueella.

Korvasovittimet on suunniteltu uudelleen, ja niiden luvataan tarjoavan parempaa mukavuutta, eristystä ja pysyvyyttä. Kuulokkeissa on painikkeet hallintaa varten. Lisäksi tarjolla on Audio Technica Connect -sovellus, jolla voi hallita toistoa ja myös etsiä kadonneen kuulokkeen.

Kuulokkeiden akun luvataan riittävän peräti 45 tuntia, mistä 15 tuntia tulee kuulokkeiden omista akuista ja loput 30 tuntia latauskotelosta. Molemmat ovat harvinaisen hyviä lukemia täyslangattomille. Latausliitäntänä on nykyaikaiseen tapaan USB-C. Akunkeston pidentämiseksi kuulokkeet kytkeytyvät automaattisesti päälle, kun ne ottaa kotelosta – ja pois päältä, kun ne laittaa latauskoteloon.

Hinnaksi Euroopassa valmistaja ilmoittaa 159 euroa parilta, ja kuulokkeet tulevat myyntiin syyskuussa. Ainoa värivaihtoehto on musta.

Toinen uutuus on ATH-CK3TW, joka on tarjolla mustan lisäksi valkoisena, punaisena ja sinisenä. Niissä on huomattavasti pienemmät 5,8 millimetrin kuuloke-elementit. Myös akunkesto on kutistunut vaatimattomampiin 6 ja 24 tunnin lukemiin. Urheilukäyttöä ajatellen kuulokkeissa on IPX2-tasoinen vedenkestävyys.

Kuulokkeissa on käytetty Qualcommin TrueWireless Stereo Plus low latency -teknologiaa, ja ne tukevat Applen ja Googlen puheassistentteja. Mikrofonien puheäänen selkeyttämiseen käytetään Clear Voice Capture -vastamelutoimintoa.

ATH-CK3TW maksaa 99 euroa parilta. Edullisempaa kuulokemallia joudutaan odottamaan marraskuulle asti.

eu.audio-technica.com

www.bergsala.fi