Braun on palannut audiovalmistajaksi 28 vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset Braun Audion uudet mallit esiteltiin Berliinin IFA 2019 -tapahtumassa. Ne herättävät uudelleen eloon valmistajan legendaarisen LE-kaiuttimen, joka alkujaan ilmestyi vuonna 1959. Nyt malleja on kolme: LE01, LE02 ja LE03. Ulkoisesti niissä on selviä vaikutteita klassikkomallista, mutta muutoin kyseessä on täysin uudet kaiuttimet moderneilla herkuilla.

Kussakin niistä käytetään digitaalista signaaliprosessointia, BMR-tyyppistä kaiutinelementtiä ja matalaprofiilisia alumiinisia bassoelementtejä sekä passiivisäteilijöitä. Kaiuttimia pystyy käyttämään osana monihuonejärjestelmää. Niistä voi muodostaa myös stereoparin, jos kaiuttimet ovat pystysuunnassa. Vaakasuunnassa käytettynä puolestaan LE01 ja LE02 toimivat stereokaiuttimina.

Toisto onnistuu langattomasti ChromeCastin, AirPlay 2:n, langattoman lähiverkon tai Bluetoothin välityksellä parhaimmillaan 96 kilohertsin ja 24 bitin laadulla. Fyysisenä liitäntänä on 3,5 millimetrin AUX-sisääntulo. Kaiuttimet voi kytkeä myös langallisesti Ethernet-verkkoon.

Kaiuttimissa on D-luokan vahvistin. Taajuuskorjaimen säätöjä pystyy viilailemaan Braun Audio -sovelluksella, joka on ladattavissa iOS- ja Android-mobiililaitteille. Kaiuttimissa on sisäänrakennettuna Google Assistant -puheassistentti. Halutessaan sen voi kytkeä pois päältä.

Värivaihtoehdoina on musta ja valkoinen. Kaiuttimet saapuvat myyntiin lokakuussa. Suomeen saapumisesta ei ole tietoa.

www.braun-audio.com