Audirvana on esitellyt uudistetun version audiosoitto-ohjelmastaan macOS-käyttöjärjestelmälle. Sovellus on tarkoitettu alkujaan ennen kaikkea Macille iTunesin laadukkaammaksi korvaajaksi, mutta siitä on nykyään tarjolla myös Windows 10 -versio.

Versioon 3.5 ohjelma on muuttunut perusteellisesti. Sen äänenlaatua on parannettu ja samalla käyttöliittymä on uudistettu tyystin. Se tukee nyt muun muassa tummaa tilaa ja minisoitinta.

Kappaleen ja albumin lisäksi voi tarkastella artisteja ja valita audiolaitteita suoraan uudesta painikkeesta. Hakua on parannettu, ja sillä voi nyt hakea kappaletta, levyä, artistia ja soittolistoja. Käyttäjät pääsevät myös muokkaamaan metadataa, ja klassista musiikkia ajatellen siihen kuuluu myös esimerkiksi kapellimestari, orkesteri, solisti, aikakausi ja pääinstrumentti.

Tavallisten soittolistojen lisäksi voi luoda älykkäitä soittolistoja, joiden sisältö päivittyy automaattisesti annettujen kriteerien mukaisesti. Uusittu ohjelma optimoi sisäisen tai ulkoisen da-muuntimen toimintaa ja ehkäisee muita sovelluksia sotkemasta sen toimintaa kuuntelun aikana. Ohjelman luvataan myös vähenävän prosessorin aktiivisuutta ja vakauttavan virtalähdettä, jolloin syntyy vähemmän digitaalista säröä ja radiohäiriötä.

Audirvana osaa siirtää audiotiedostot uPnP:tä ja dlna:ta tukeviin verkkosoittimiin ja se kykenee hallitsemaan erilaisia musiikkikirjastoja niiden koosta huolimatta. Ääniformaateista se tukee flacia, wavia, aiffia, mqa:ta ja dsd:tä. Samasta sovelluksesta hoituu myös korkearesoluutioiset Tidal-, Qobuz- ja HRA-suoratoistopalvelut.

Hintaa sovelluksella on 75 dollaria. Saatavilla on myös 30 päivän ilmainen testijakso. Jos omistaa jo lisenssin kolmosversioon, päivitys on ilmainen. Ykkösversion omistajille päivitys maksaa 52,5 dollaria ja kakkosversion 45 dollaria.

www.audirvana.com