Lenovolta on ilmestynyt kaksi uutta Android-tablettia: Lenovo Tab M7 ja Lenovo Tab M8. Molemmat ovat budjettiluokan laitteita esimerkiksi mediakäyttöön. Niissä on lapsiystävällinen Kid’s Mode -tila ja molemmat tulevat tarjolle Wi-Fi- ja LTE-mobiiliyhteyksillä varustettuina versioina.

Suurempi Tab M8 tarjoaa kahdeksan tuuman kokoisen näytön. Tarjolla on HD-tarkkuuteen yltävä ja Full HD -tarkkuuteen yltävät versiot. Järjestelmäpiirinä laitteessa on MediaTek Helio A22, ja RAM-käyttömuistin suuruus on versiosta riippuen 2 tai 3 gigatavua. Tallennustilan koko on 16 tai 32 gigatavua.

Kamerat ovat resoluutioiltaan melko vaatimattomia, sillä takana on viiden ja edessä kahden megapikselin kenno. Akun kapasiteettiin puolestaan on panostettu kunnioitettavasti, sillä 5 000 milliampeeritunnin akun luvataan tarjoavan virtaa 12 tunnin ajaksi videoiden katseluun ja 18 tunniksi surffailuun. Latausliitäntänä on hiljalleen väistymässä oleva micro-USB. Perinteinen kuulokeliitäntä löytyy myös. Käyttöjärjestelmänä on toistaiseksi uusin Android 9 Pie.

Pienemmässä Tab M7 -mallissa on seitsemän tuuman HD-näyttö. Järjestelmäpiiri riippuu versiosta: Ainoastaan Wi-Fi-yhteydellä varustetussa mallissa se on Mediatek MT8321, LTE-mobiiliyhteyksillä varustetussa taas Mediatek MT8765B. RAM-käyttömuistin vaihtoehdot ovat hieman vaatimattomammat 1 tai 2 gigatavua, mutta sisäistä tallennustilaa löytyy samat 16 tai 32 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on tehoiltaan vaatimattomampiin laitteisiin tarkoitettu Android 9 Pie Go Edition.

Kamerapuolella takakamera on vaatimattomampi kahden megapikselin resoluutiollaan, ja samaan tarkuuteen yltää myös etukamera. Akun kapasiteetti on niin ikään vaatimattomammat 3 450 milliampeerituntia.

Kummankin mallin myynti alkaa lokakuussa. Hintaa Lenovo Tab M8 -tabletilla on HD-versiona 139 euroa ja Full HD:na 159 euroa. Lenovo Tab M7:n hinnat taas alkavat Euroopassa 99 eurosta.

www.lenovo.com/fi